Friday, May 25, 2012

Tukar universiti untuk phd

woo... mama x gedikz.. tp nak wat cmne.. mama decide utk resign dari continue to further study dekat UTM semarak tu.. so d reason:
1. basic x kuat..
2. bile basic x kuat, baca x faham, makin tak minat..
3. bile x minat, mula adegan memaksa faham sehingga jerawat keluar satu muka..
4. simulation only (nak buat experiment, xmo buat coding2 nih)..
5. jauh sgt2 bukit mahkota dengan utm kl tuh.. jem xleh nk kate la.. dah terkejar2 nak amik anak, masak, layan dieorg lagi, n kemas ape2 yg patut.. padahal badan dah sgt2 penat ok.. blum lg nak smbg study belah malam utk wat slide.. -- x larat
6. takde group -- kalau ade group lagi cepat, leh bincang n tolong menolong.. target nk abes 3thn..

tapi yg baiknye pun ade gak.. antaranye:
1. d best supervisor yg mama penah jumpe.. sv korg ade call slalu? ade weekly progress? ade bg hint itu ini tiap2 minggu? ade tolong buat program same2? ade jadual yg korg kene buat setiap bulan supaya korg tau perjalanan research korg..? -- sv dulu, nan adooo lgsg.. huhuhu...
2. enviroment yg best.. org2 kat situ sume baik2.. peramah.. tp ade sedikit gap antara lecturer n staff biase yg dimana tidak berlaku di UPM. Lecturer upm sgt low profile n sgt baik ok.. bole buat kawan tau.. walaupun kawan, respect tu tetap ade n bertambah2 lagi tau..
3. bole buat attachment kat jepun 6 bulan or sehingga 1 tahun..

so.. setelah bincang dgn papa.. dgn ayah mama.. dieorg beri kebenaran utk resign..

now.. mama looking forward kat UM.. mama nak buat research dlm photonic area.. next week jumpe prof tuh.. and next week gak, last week kat utm tuh.. n yg bagus gak kat um, research bole register as student anytime.. so xyah tggu lame2 mcm kat utm.. 

smoga dipermudahkan.. aminnn...

2 comments:

Eika Azis said...

Amin.. InsyaAllah.. Bagus lah arni ni.. Rajin sangat sambung study.. Bila lah akak nak sambung.. Huuu..

arnie said...

sambungla kak.. tp kalau akak bole apply kat oversea, pegi la kak.. cm kawan kite, die dpt scholarship dr sidney university.. cuba jek.. die bukan 1st honour pun.. tp tula.. rezeki sbb mencuba.. =)

Post a Comment

 
;