Friday, July 13, 2012

Minggu anak mama saket

lame x update.. x sempat.. huhu.. mggu lps.. minggu anak2 mama saket ok.. sian tgk.. mula2 arief fahmi.. demam 40deg! dah la papa outstation, nasib sehari jek.. esoknye pukul 4.30 pagi kiteorg bawak ke az-zahrah, sebab demam x kebah walaupun dah bg ubat masuk punggung n tuam.. 

Ni mase nurse tu nak masukkan ubat punggung.. lagi besar dr yg mama masukkan sebelum tu..

Ni mase nak amik darah, papa terpaksa tekan badan amie sebab die menjerit n meronta2.. sian sgt.. teringat mama mase amie baby, die sgt kerap kene amik darah hokey.. dahla baby, menanges smpai merah satu badan.. dgn mama nye pun menanges tgk nurse cucuk2 sane sini sbb darah x kuar or salah cucuk.. tp alhamdulillah faheem x selalu saket mcm abg die.. mgkin sbb susu badan kot.. kuat sket antibodi..
lps amik darah, alhamdulillah x sakit denggi or ape2 yg menakutkan mama.. pastu nurse tu mandikan dgn air sejuk.. check balik temperature, turun ke 38deg.. so pastu kiteorg pun dah bole balik, terus la balik.. 

selang sehari amie sihat, faheem pulak meragam.. mgkin sbb die x bole bernafas dgn baik, sbb kahak n batuk, jd meragam smpai ke pagi.. ngantok giler mama pagi2 sbb x cukup tdo jaga die tgh malam.. belum baik batuk, kene pulak jangkitan bakteria kat mata faheem.. n nasib bakteria, x jangkit kat org n cepat baik.. doktor ckp cepat baik tp seminggu jgk la.. cett...

akhirnye mama pulak kene jangkit saket mata.. bukan bakteria, tapi virus yg bole jgkit kat org tuh.. dah bengkak n sepet sebelah.. smpai arini, masih merah sket2.. huhuhu...

n the worst, bapak mertua yg baru jek 3 bulan nikah dgn mak mertua dah pulang ke rahmatullah.. 3 bulan jek Allah bagi pinjam.. padahal ini lah org yg sgt2 baik.. yg bole buat mak mertua mama sgt2 happy, tersenyum meleret, manje2, ala comel2 gitu... but again.. Allah bg pinjam kejap jek.. 

sedey mama tgk nenek termenung tgk mesin basuh.. terduduk.. yela.. sebelum ni, dpt suami yg x bape baik.. bile dpt yg baik, kejap jek.. siannye nenek.. apapun, smoga nenek tabah.. g lah haji dgn papa.. smoga jumpe penenang jiwa..

No comments:

Post a Comment

 
;