Saturday, August 11, 2012

pearl haya or ariani

hehehe.. tula.. aritu dekat rm500 mama abeskan utk ariani.. padahal aalnye mama x bape suke ariani, sbb x suke awning die yg senang patah n leceh utk dijaga.. tapi.. sekali masuk.. cantiknye.. n ade jek yg rm20, rm30 n rm40 sehelai.. pastikan mase sale ye..

so mama ade buat golden card yg bole dpt less 30% kalau xde sale, addition 10% kalau time sale.. ok la tu kan.. 

so raya ni.. ingat nak tudung lain pulak.. sbbnye.. mama ni jenis org kuat berpeluh.. so awning tu akan cepat la basah kat tepi sbb peluh.. maluuu.... huhuhu... tu yg x best pasal ariani..

mggu lepas, selamber mama dr um ke shah alam sorg2 semata2 nk carik tudung raya kat seksyen 7 tuh.. konon again xnak ariani.. nk g pearl haya n brand ape2 la yg ade kat situ.. mmg byk.. 

g pearl haya.. ya Allah.. kerek giler kott staff2 kat situ.. muka sume cm x larat, x suke.. aku pon puasa gak, tp xdela buat muka kerek.. dekat setgh jam kot aku try sorg2 kat situ, pastu baru ade staff dtg dekat, nk tolong.. tu pun kerek jgk.. sakett ati aku.. yg aku berkenan, sume dah dibeli org.. huhuhu..

maybe sbb mama bwk beg galas laptop, so die tau la kan kite ni student jek.. mane mampu.. tu yg dieorg x layan kot.. cett.. so mama terus keluar sbb hangin kot tgk muka kerek2 kat situ.. kerek dgn mama je la.. sbbnye bile ade customer lain cm bagus, cm lecturer kot, cm kaya2, tersengih2 panjang dieorg melayan.. cess..

last2, pusing2 punye pusing, x perasan mama termasuk ke ariani.. huhuhu.. mulanye nk keluar balik, tp sbb staff kat situ ramah giler kott, masuk n tgk la kan.. ok, kat ariani shah alam ni, same ngan bangi, staff nye sgt helpful, x memilih, n sgt ringan mulut memuji.. ingat lg mase mama belajar bisnes, mulut mmg kene manis.. x mati kalau memuji.. tu salah satu strategi utk tarik customer k.. 

sudahnye mama beli 2 helai.. menambah lg koleksi ariani.. hehhee.. 

jaga.. jgn x jaga.. mama mmg cerewet beli tudung, tp bile dah suke, haa hambek!

haa.. yg ni awning die dah patah sbb adik punye keje masuk dlm washing machine.. huhuhu. tp xpela, sbb bole hntar ke ariani utk jahit semula ganti awning baru.. RM35 dieorg kate..

haa.. td cm nk beli pearl haya warna merah... nk mntak duit en.suami..

2 comments:

Mummy_HanaHafizh said...

hehe serius boleh hantar balik utk jahit awning?
oh ye,akak nk rekemen Tudung Ratu kat seksyen 9, kat ngan kedai Papparich..
ok juga tudung kat situ :-)

arnie said...

aah kak.. boleh.. tp skrg dieorg x amik sbb tgh busy, lps raya la boleh hntar.. dieorg ganti n jahit balik awning.. pastu rm35.. okla tu kan, sbb kite beli pun dah mahal, kalau rosak, lagi la rugi.. huhuhu..

oh ye ke, kite tgk lalu jek.. ok2.. thanks kak.. pasni kite singgah.. hihihihi.. =)

Post a Comment

 
;