Sunday, October 28, 2012

My besday on 2012

mmg dah terasa tua kan.. besday kat pekan.. time raya haji.. ekcelli famili mertua sorg pun xtau kot besday kite.. sonyap jek.. malu la.. dah tua pun nk kecoh kan.. hahhaha..


dah la malam sebelum besday tibe2 rase hormon membuak2 sakit kepala, stress tak tentu pasal n nak marah org.. xtau nape.. rase nk nages tibe2.. rase nk jerit.. so malam tu, amik kunci kuar rumah n jalan2 sorg2 kat pekan.. 

maybe org nmpak rude, tp xpela, dieorg x tau ape yg kite rase.. sian gak kat papa.. tp papa sabar.. malam tu papa buat lawak ntah ape2.. bertuah kan.. dats y mama dont care others people.. sbb mama ade papa.. hihihi...

n patutnye dtg bulan.. tp x dtg2 jgk.. tula, rasenye ade kaitan dgn hormon la.. huhuhu...

xpela.. abaikan.. semalam.. papa belanja kat sushi king.. skrg sushi king dah buat menu baru.. xde kani mayo kegemaran ramai. n menu die pun makin x sedap dan x best.. 

pakkal jek kat jusco seremban tuh xde sakae sushi.. kalau ade, alamat tutup sushi king yg dah makin ntah ape2.. 

n tahun ni tahun plg pelik utk adiah besday yg kite request.. 

yela, biase nk handbag la.. purse la.. kasut la.. baju la.. but this is the moment I've changed a lot. rare. so just request something that very very useful n important.. for the whole of next year 2013! 

guess what?

tadaaa.... ni la adiah yg kite pilih utk besday kali ni..

1. Organizer -yg blkg sekali itam putih ade tulis Mickey tu.. yg tu boleh letak atas meja study kat bilik, tulis semua appoinment, meeting or perkara penting, so setiap hari boleh nmpak planning untuk sebulan terus.. besoo.. n utk papa gak, die boleh tgk planning kite..

2. Diary 2013 - yg warna merah gelap belah kiri sekali tuh.. haa tu utk diary.. wajib di bawa ke mana saje.. penting utk planning seharian.

3. Note Book - pink! perasan comel lg kan.. how? hahaha.. yup, note ni utk tulis semua nota perniagaan n belanjawan seharian. sgt penting n perlu dibawa bersama diary ke mane jek kite pergi. boleh tulis idea2 yg baru n terlintas kat kepala jgk.

4. Pen - pink lagik.. perasan lagikk... hahhaa.. comel sgt pen pink tuh... 


kali ni, first time papa x merungut mase mama nk adiah.. mgkin sbb di bawah budget die kan.. hehehe.. n die heppy jek belikan semua tu utk kite.. n of course, me excited jgk! x sabo nk guna n planning seterusnye.. 

yup.. beli utk planning n organize hidup kite utk seterusnye.. why menulis penting? Hidup lebih teratur, boleh tengok balik perkara yg kite lupa, boleh lihat progress kite, perancangan yg teliti n boleh tulis idea2 terutama utk perniagaan. 

n lastt.....


hadiah yg tak terhingga (abaikan dinding yg diconteng kat blkg)

thanks papa.. luv u so much! luv my babies too... huggsss n mmmuaahhhh..!!! (^_^)v

**psss... esok g publisher, dieorg dah agree nk publish buku kite.. hehehe.. weeee...~

No comments:

Post a Comment

 
;