Wednesday, November 21, 2012

Jahit Pouch or Zipper Wrislet Sendiri!

yeahh.. berjaya akhirnya.. ekcelli mak yg suruh buat beg kecik berzip, senang nk masuk duit, hp, kad, n beg syiling kann.. 

sbnrnye macam2 jgk dah cuba sblm tuh.. mula2.. ala2 purse.. pastu mak suruh buat pouch bag.. ade org panggil wristlet.. ntah, cam same jek.. 


semua belajar sendiri ye. youtube n try n error.. salah jahit, bukak.. salah lagik, bukak.. pastu siap tulis dlm buku supaya x salah lagi la kan.. heee...


Eksperimen pertama: Ni la purse jahit sendiri yg pertama.. tak kemas jahitan sebab masih x dpt sesuaikan diri dgn mesin jahit yg laju ituh.. fuhh.. laju giler ok, especially utk kite yg first time pegang mesin jahit.. huhuhu..


Eksperimen kedua: Ni purse kedua. tak bape praktikal sbb perlukan pengeras atau kain yg lebih keras.


Eksperimen ketiga: Tadaaaa...!! akhirnye jadik jgk.. pouch kite.. pelbagai saiz sbb masih baru ye.. ukur same, tp jadik lain2 saiz pulak.. hihihi..


Ni yg kite guna.. ade dua kocek.. satu utk kad, satu utk hp.. sederhana besar. tp ingat nk buat satu lagi, sbb yg ni pun x bape kemas. huhuhu..
Ni khas utk mak.. sederhana besar.. kali ke-5 hokey.. nampak jek simple, try la buat, baru korg tau rupenye cerewet gak nk buat.. huhuhu.. tapi lame2 senang dah.. xyah asyik nk tgk kat youtube ngan buku..
Ni dlm bag mak.. satu jek kocek.. n jahitan dah kemas! (sikitla.. hahaha) =P
Ni la mesin jahit kite.. aritu gambo dari en.google je kan.. letak sebelah meja study, dekat dgn tempat iron.. so senang, jahit sikit, iron, gunting kat meja study.
Cantik pulak kite tengok. larikk!!! hahahaha..

Sejak mesin jahit ade, bilik study ni sentiase la ditutup supaya budak2 x masuk.. takut abes dieorg main gunting n mesin jahit.. dah la x abes byr lagik. sentap karang..

Nanti nk buat lagi bag pouch tu.. mcm best.. 

2 comments:

AdamSofiya :) said...

bgs nye...eh mesin jahit tuh boleh jahit tepi sekali ke? nanti nak mintak jahit shawl boleh? hehe

arnie said...

tak boleh la ina.. ni mesin jahit lurus jek.. wahh.. jahit shawl.. bisnes lagi ek.. chayo babe!

Post a Comment

 
;