Thursday, December 13, 2012

Jahit Leslie Bag dan Caroline Clutch

Ade bag lagiiii.... sebab tak boleh tido, so jahit beg tgh2 malam buta.. boley? hohohoho...

So dr website Ithinksew tu, kite dapat free pattern both bags kat atas.. tu pun lps kite beli satu pattern die.. best la.. beli satu, dpt percuma dlm 4, 5 pattern termasuk seluar, kasut ntah ape lagi.. yg kite minat beg jela kan.. hihihihi...

Ekcelli, beg2 ni pun dah kali ke-2 or 3 cmtuhla.. sbb x biase terutama jahitan melengkung (sangat susah oke), sbb x faham arahan, sbb syok sendirik, so kene la buat balik.. hahhaha... 


Ni contoh dari pattern die. Leslie Bag.

Tadaa...!! Ni yg kite buat.. kalau nk modify, tali patut panjang sket, n lebar ke bawah sket.. tapi name pun ikut pattern kan, so inilah hasil dari mengikut pattern die..

Ni bhgn dalam. sbb x lepas2 nk buat kocek berzip, so buat kocek xde zip terus.. sonang!
Caroline Clutch. Pattern dari Ithinksew jgk..

Ya ni die.. ekcelli, kalau ikut pattern, saiz die bg kecik jek.. so ni try nak besokan, tp jadik cmni la pulak.. xpe.. dah byk buat silap, pasni kalau buat lagi, dah tau nk buat cmne.. ingat nk tambah tali kat tepi, senang nk tarik..

Ni dalam die. tak buat kocek sbb xnak buat. hahhahaha...
Haa ni pun caroline clutch dari kedai Kzmer Authentics (Handmade). sila carik kat facebook. Cantik sgt die buat kannn.. n sgt kemas.. so kalau nk beli, sile la g facebook die.. sgt rambang tgk bag2 yg die jual oke.

Tapi kalau nk buat sendirik, leh beli pattern die kat ithinksew tuh.. 

hmm.. oke.. nk smbg jahit telekung.. tadi dpt beli kain sgt2 cantik utk buat telekung.. arghhhh... tak sabonye!!

No comments:

Post a Comment

 
;