Sunday, October 28, 2012 0 comments

My besday on 2012

mmg dah terasa tua kan.. besday kat pekan.. time raya haji.. ekcelli famili mertua sorg pun xtau kot besday kite.. sonyap jek.. malu la.. dah tua pun nk kecoh kan.. hahhaha..


dah la malam sebelum besday tibe2 rase hormon membuak2 sakit kepala, stress tak tentu pasal n nak marah org.. xtau nape.. rase nk nages tibe2.. rase nk jerit.. so malam tu, amik kunci kuar rumah n jalan2 sorg2 kat pekan.. 

maybe org nmpak rude, tp xpela, dieorg x tau ape yg kite rase.. sian gak kat papa.. tp papa sabar.. malam tu papa buat lawak ntah ape2.. bertuah kan.. dats y mama dont care others people.. sbb mama ade papa.. hihihi...

n patutnye dtg bulan.. tp x dtg2 jgk.. tula, rasenye ade kaitan dgn hormon la.. huhuhu...

xpela.. abaikan.. semalam.. papa belanja kat sushi king.. skrg sushi king dah buat menu baru.. xde kani mayo kegemaran ramai. n menu die pun makin x sedap dan x best.. 

pakkal jek kat jusco seremban tuh xde sakae sushi.. kalau ade, alamat tutup sushi king yg dah makin ntah ape2.. 

n tahun ni tahun plg pelik utk adiah besday yg kite request.. 

yela, biase nk handbag la.. purse la.. kasut la.. baju la.. but this is the moment I've changed a lot. rare. so just request something that very very useful n important.. for the whole of next year 2013! 

guess what?

tadaaa.... ni la adiah yg kite pilih utk besday kali ni..

1. Organizer -yg blkg sekali itam putih ade tulis Mickey tu.. yg tu boleh letak atas meja study kat bilik, tulis semua appoinment, meeting or perkara penting, so setiap hari boleh nmpak planning untuk sebulan terus.. besoo.. n utk papa gak, die boleh tgk planning kite..

2. Diary 2013 - yg warna merah gelap belah kiri sekali tuh.. haa tu utk diary.. wajib di bawa ke mana saje.. penting utk planning seharian.

3. Note Book - pink! perasan comel lg kan.. how? hahaha.. yup, note ni utk tulis semua nota perniagaan n belanjawan seharian. sgt penting n perlu dibawa bersama diary ke mane jek kite pergi. boleh tulis idea2 yg baru n terlintas kat kepala jgk.

4. Pen - pink lagik.. perasan lagikk... hahhaa.. comel sgt pen pink tuh... 


kali ni, first time papa x merungut mase mama nk adiah.. mgkin sbb di bawah budget die kan.. hehehe.. n die heppy jek belikan semua tu utk kite.. n of course, me excited jgk! x sabo nk guna n planning seterusnye.. 

yup.. beli utk planning n organize hidup kite utk seterusnye.. why menulis penting? Hidup lebih teratur, boleh tengok balik perkara yg kite lupa, boleh lihat progress kite, perancangan yg teliti n boleh tulis idea2 terutama utk perniagaan. 

n lastt.....


hadiah yg tak terhingga (abaikan dinding yg diconteng kat blkg)

thanks papa.. luv u so much! luv my babies too... huggsss n mmmuaahhhh..!!! (^_^)v

**psss... esok g publisher, dieorg dah agree nk publish buku kite.. hehehe.. weeee...~
Monday, October 22, 2012 2 comments

Aqil Raiyan Tan

Tu die name budak kecik baru lahir.. nampaknye semua cucu mak ayah adlh boboi.. hambek.. adik beradik kiteorg 6 pompuan, 1 jek laki.. pastu dpt ke cucu, semua spesis ultra brothers..

so mggu lepas, sabtu ahad kat kulai.. tgk la budak kecik ni.. bau pun masih bau kuar dr perot.. busuk2 masam.. hahahaha.... tp sedap dicium.. hahahaha..

yela.. gaduh ngan pak die.. tp anak tu x bersalah.. so takkan kite x suke ngan anak die kan.. lagipun tu bukan anak org lain.. lain sket dgn pak die.. anak2 kite pun die tak suke.. padahal budak tu kecik lagi.. sian amie.. n faheem.. ape salah dieorg? 

xpela.. mama doakan amie n faheem jd anak yg soleh.. bijak.. dihormati.. n hensem! aminnnn... LOL..

nampak jek bakul ni cam besar, tapi kecik same ngan tuan die.. kecik jgk..

smoga aqil jd anak yg soleh jgk... aminnn... tak sabo nak tggu beso.. cepat dik, besoo cepat! leh geng ngan faheem..
0 comments

Having Fun in Times Square Theme Park!!!

haa.. bersama keluarga kecik adlh masa yg sgt2 super best! kannn... then nak cite kiteorg pegi times square.. bulan lepas sbrnye.. tp as usual, baru nk upload.. huhuhu...

ekcelli dpt beli tiket murah, RM19 utk dewasa (harga asal RM37), RM15 utk kanak-kanak (harga asal RM27).. baby free... murah kan.. beli kat groupun.. harga die ade beza n murah RM5 kalau g weekdays..

Disebabkan kiteorg ade anak, so kene pegi level 7 utk kanak-kanak.. sbbnye level 5 sume utk budak2 cukup umur or ketinggian or dewasa la kan.. 

Ni first thing kiteorg naik, Crazy Bus.. amie cuba control muka..

Papa ngan adek..

Crazy Bus

Buddy Go Round.. betul2 round.. ni time bergambar, time gerak, amie ke sane sini..

Kat playground.. amie dpt ramai kawan, tak ingat dunia dah.. adek sembunyik ngan papa kat dlm gua..

Playground die.. budak2 senang kan.. sape2 pun boleh berkawan.. sorg cina, omputih, india, malay, tp leh main same2.. padahal dieorg guna bahasa masing2.. hahaha...

mase ni dah nak kul 3.. adek titooo....
jalan-jalan dgn amie.. haus mama..

flying bumble bee... ni amie naik 2 kali.. flying!

Molly-Cool's Swing.. amie naik 3 kali! n kat tempat yg same.. depan sekali.. pastu dgr suara die jerit kuat2..

Eh, adik dah bgn.. mane papa..?

Ya itu die.. papa pun sekali tido..
Botanic Drive.. Pon pon ponnn...

Then kami! amik gambo dgn Toy Story 3!! Woody n buzz there! amie buat aksi ultraman mebius die la kan.. hahahaha.. tapi korg perasan tak, gambo die kabur tau.. x clear.. so sape2 yg nak amik gambo ni, byr dah mahal, check betul2 gambo.. walaupun org tu desak suruh cepat..

ade lagi bebrapa mainan tapi tak boleh sebab amie x lepas ketinggian.. tp apapun, amie sgt happy main smpai tak nak balik.. huhuhu... mama n papa penat..! dari kul 11.30pagi smpai kul 7 baru kiteorg balik.. sgt ramai org sebab mase tu cuti sekolah kot.. ari sabtu..

n tak rancang pun nak pegi lagi.. coz nak kate best tuh, xdela best sgt.. huhuhu... tapi next time, kene tggu scholarship masuk, g tempat lain.. ^_^
Friday, October 19, 2012 2 comments

hanging out ngan bff lame...

al maklum, skrg dlm zon dok diam2 kat rumah.. malas nk kuar.. tp tbe2 minah ni dtg kl.. so kene lah rebut die since die pun byk best frens nk jumpe.. sape.. cik bed la..

lepak kat alamanda.. dari kul 10.30pg.. pot pet pot pet... smpai kul 2.30ptg.. ape yg kiteorg borak.. haa.. merangkumi semua keluarga, kawan sikit2, en.suami n parents.. cite pasal keje skali la kan.. rase kalau satu hari pun, pusing kat situ jgk.. hahaha..

kawan sekelas.. dari form one smpai form 3.. g sekolah n balik pun same2.. cume dorm je lain2.. tp smpai form 4 die g mara, n kite dok jek kat stk.. carik best frens lain.. hihihihi.. then matrik jumpe lagi kat melaka.. now kat fb jela kan.. 

maklumlah, dah kawen, nak jumpe ngan kawan2 mmg la susah.. hidup ni cm semua utk famili jek.. kawan2 kat tmpat keje.. 

kami kawan dari g sekolah same2, balik same2, smpai outing kat kluang pun same2..


again dlm toilet.. cm xde tempat lain kan.. hahahaha...

kite mmg bengong.. dari dulu amik gambo dlm toilet.. how?

malam ni nak balik kulai.. hopefully org tu xde.. huhuhu.. nak tgk anak sedara.. mula nk balik esok, tp ani suh blk arini, nk jumpe adek.. adek tu faheem ye.. yela, byk2 org, faheem x takut dgn ani sorg jek.. yg lain takut giler okey... 

so td papa msg, 'ma, dah beli adiah utk angah tak?'

alamak.. berejam kat alamanda, sikit pun x ingat.. dah balik baru papa msg.. so kuar sekejap kat nilai, beli kat situ jek.. adela tgk baju baby comel siap dlm kotak.. beli saiz beso sikit sbb baby ni akan cepat membeso.. 

alrite.. nak masak, kemas baju, amik anak, tggu papa, makan, balik kulai!



Tuesday, October 9, 2012 2 comments

Raya 2012

Orang dah nak raya haji, kita baru nk update raya aidilfitri.. hehehe.. x kira la kan.. nk update gak..


di pagi raya, masa ni masih lengkap kecuali adik xnak pakai songkok..

abg x kasik jalan.. maa tolong.. (tolong amik gambo jek.. hahaha)

sepupu yg rapat

budak bandar yg jakun tgk ayam dlm reban.. mase ni kat batu pahat.

my Javanese dad

jawa celop

adik naik kerusi tu, siap tunggang mcm tunggang moto die..

aksi dlm kete.. xnak tdo!

gedikz..

kepenatan.. siannya anak mama..

dan gambo keluarga..
































D hulk team! in green!
Inilah yg terbaik kot.. susah betul nak ajak amie bergambo.. ni sibok nak g main dgn sepupu die.. si adik pulak, xnak duduk.. adehh... si papa pulak, x retilah nak senyum ikhlas sket.. huhuhu.. tapi suke! sbb ntah ape2.. hahahaha...






















































 
;