Wednesday, January 2, 2013

1st day Fahmi n Faheem 2013 kat Taska/Tadika Al-Fatih

So, kiteorg dah register kan fahmi kat Tadika Al-Fatih. Faheem pulak Taska Al-Fatih. So kali ni fahmi n faheem pegi sekolah yg berlainan. 

Dats y mungkin bagi tamparan kat adek sbb abang die takde kat tempat baru.

Kebetulan tahun ni, dieorg bukak cawangan kat Bandar Bukit Mahkota. Mmg bersyukur sgt2. sebab mmg dr fahmi 3 tahun, dah teringin sgt nak hantar ke Al-Fatih, tp jauh sgt kat Bandar Seri Putra. Tp dgn izin Allah, dieorg bukak kat sini. tahun ni. 2013. =)

n again, kite pilih Al-Fatih ni sebab agama. Islamic education. Tadika ni mewajibkan dieorg solat dhuha same2. yela, mama tak tau cmne nk ajar anak solat. huhuhu.. mmg penting sgt2 solat. rukun islam kedua. pastu baru puasa. rukun islam ketiga. In Shaa Allah, Arief Fahmi jadi anak yg soleh.

Oh ye. Walaupun islamic, tak bermakna dieorg tgglkan lain2 pelajaran. English dieorg pun hebat. Math, Science, Arabic selain praktikal membaca, menghafaz n adab yg baik. Still belajar secara bermain. 

N teacher2 dieorg ni ramai, so ratio teacher ke student tu mcm 1:7 cmtuh la kot.. so sgt baikla, boleh teacher fokus kat setiap budak kan.. harapan seorang ibu.

Ini budak, sudah tau mama nak hantar die. Melekat sajok. Semalam test. teacher kate asyik menanges jek dari pagi smpai petang. Sayu dengar. Rase tak nak hantar pun ade. Ya Allah, kuatkanlah anak kecik ni, supaya tidak menanges lagi. aminn..

Ni Taska adek. amik gambo dr kete sebab adek dah nanges bagai. so kene cepat2. tapi sempat amik gambo. boley?
Ini abang. sgt excited. Tak sabo2 nk turun dari kete bile nampak kawan2 main kat luar. sume pakai baju oren. tp bawak jgk botol susu kat tepi beg tuh. hahaha.

Ni tadika fahmi. Budak2 pompuan pakai tudung.

Sampai2 terus panjat.

Siap tunjuk kat kawan2, mama amik gambo. hehehhe..
Semalam, test fahmi jgk. cume belum start belajar. tapi ade die bawak balik, kaler2. die ckp best sgt. Amie suke mama. Makan sedap. Teacher baik. Amie ade 3 kawan. Kawan 1, kawan 2, kawan 3. Haa? Die gelar kawan die 1, 2, 3 hokey. hahahhaha...

Tak lame lagi, boleh la Arief Fahmi azan kat rumah bile nk solat. Kite halau semua setan2 kuar rumah. Aminnn.. =)))

No comments:

Post a Comment

 
;