Sunday, January 6, 2013

Diet yg tak menjadi.. A big sigh..


konsisten! susahnye la nk konsisten.. kene konsisten... susah! jap nak senam, anak nk itu.. anak nk ini.. xde anak, time tu lah nk buat keje mcm2 kat rumah ni.. 3 hari dah berjaya, hari keempat tibe2 ade plan lain la pulak.. bile dah lain, terus lain jadiknye..

diet tak makan nasi..  ni yg tak bg makan nasi langsung.. ala 2, 3 bulan jek.. nak gak cuba.. tapi still.. susahnyeeeee... kite org Malaysia lah! kurangkan boleh, tak makan? huh?

diet tak yah makan malam.. sorry, tak layan.

diet kurangkan makan malam.. tak konsisten.

diet dgn supplement.. tak sedap. jemu. muak. mahal giler!

pastu org2 kurus suh bersenam.. 'senamlah!'.. senam.. dahlah x suke lari.. beli threadmill pun jual balik kat mudah.my.. hahahha... hangit2 taik ayam! *sighhh...

senamlah! again.. susah nk konsisten.. ekcelli suke swimming.. tapi mahal sgt.. sekali masuk rm5.. bayangkan kalau kite nk swim 3 kali seminggu, dah rm15.. tiap2 minggu? kopak! belum lg minyak kete nak ke sane.. *sighhh..

so.. bile dah turun.. pastu stagnant, tak turun2.. pastu give up.. makan byk2 mcm esok nak mati. huh. esok mati, ko mkn byk? ibadah lor... hehehe..

naik balik. 77kg.. lagi berat dari sebelum ni.. macam mengandung 9 bulan..

kecewa.

tgk adik ipar pun dah lebih kurus.

kecewa.

tgk akak ipar pun dah kecik sket.

kecewa.

tgk kawan anak 3 pun slim!

lagi kecewa! aku anak baru dua. 

org kurus mmg senang ckp.. buat itu buat ini.. tapi bile dieorg bebel, dieorg amik tahu.. prihatin.

but still.. tak putus asa lagi..

cuba lagi..

arini 1st day balik..

diet. kurangkan nasi.. lunch je. atau sesekali.. coz org darah O ni, mengikut kajian, diet yg sepatutnya adalah kurangkan karbohidrat. so mmg kene la.. n sauna. hehehehe.. ekcelli ceritanya, arini beli sauna. kihkihkih...


** AJL.. congrats to yuna.. takdelah fan die pun.. tapi lagu terukir di bintang sgt best.. klasik gitu.. pulak aizat yg comel itu.. suara die pun sedap.. yeahhh!! lagu mama menang!!!!!

4 comments:

Nana Aris said...

my boss diet herbalife da lost 6kg in a month..ko patut teruskan kot..hehe

arnie said...

haa.. ipin ke.. hebat2.. aku nak tp org yg aku beli tuh, mcm suh aku buat MLM jek. tu yg xmo tu.. huhuhu...

N.Azwin Shukri said...

Assalamualaikum.saya Aween, consultant NZ New Image. Dapatkan Alpha Lipid SD2 dengan HARGA JIMAT RM160 shj untuk 1 tin ALSD2 +Free Shaker+ Free Buku Panduan +Free Ketostik (4 strip). Harga biasa RM180. Tawaran berakhir pada 27 Feb 2013. Cepat.cepat. Jangan terlepas promosi hebat ni!! SMS/Whatsapp 0197837048 for fast reply.pengedar seluruh negeri juga diperlukan. thanks!

http://insideoutsideofmine.blogspot.com

arnie said...

alpha lipid? tak boleh mkn nasi kan. diet giler2 jgk kan. sy ade cuba setin, rm150 jek member jual. ekcelli, diet takyah mknnasi, tanpa alpha lipid pun leh kurus. so thanks.

Post a Comment

 
;