Monday, January 28, 2013

Having Fun kat Johor!!!

Yeahh... Sempena cuti maulidurrasul n taipusam, kiteorg balik 5 ari 4 malam kat johor.. baru arini (isnin) balik rumah bangi. tak jem pun jalan. alhamdulillah..

ekcelli rumah poskod kajang, tp sebab 3 minit kat nilai 3, n 3 minit ke bangi lama, so kite lebih suke ckp tggl kat bangi.. sebabnye lagi, kiteorg ni jauh sgt2 la kat bandar kajang. so bile kiteorg ckp kajang, dieorg assume kajang kat bandar nye yg kiteorg kalau nk g pun dekat 45 minit! bandar baru bangi pun baru 15 minit. huishh...

n byk sgt aktiviti tiap kali balik johor... takdelah asyik memeruk kat rumah je kan...

Kupang! Kiteorg sanggup masuk exit Tangkak, then pegi turun ke Muar utk carik kupang. Sekilo RM7 utk besar, yg kecik2 RM5 sekilo. Murah sgt n Fresh dari Muara Muar. Tapi ayah ckp, plg sedap kat Pantai Lido sbb pantai dalam, tp pantai tu dah jd Danga Bay, mcm xde org jual jek... huhuhu.. 
Kupang Beso! Kite beli 4.5 kg. Balik terus basuh, n rebus dgn daun kunyit n serai.  Masak die smpai kupang2 ni terbukak, haa tu dah masakla tuh. Sedap tu sedap, tp ade gak x sedap, maybe die cmpur dgn yg lame kot. Pastu mak ckp, ekcelli kupang kecik lg sedap n manis.. ooo patutla dulu kiteorg beli yg kecik, manis giler... besar tawar seket ek...

Dah agak, mak mesti ajak g JPO. Maklumlah, 15 minit jek dr rumah kiteorg. So Ani n papa belanja kiteorg makan tom yam n pulut mangga ni kat thai restaurant. Sedap sgt oke. Tom yam xde gambo tp sedap jgk n pedass... baru feel thai punye food. 

Jakel buat Crazy Sale!! Dieorg nak tutup, sbb nk pindah tempat lain, so yg ade ni, dieorg nk abeskan semua sbb kat kedai baru, semua stok baru jek. So ni bhgn lycra, dari RM5 lycra tudung n dress (plain n corak) smpailah RM18 semeter utk lycra denim.

See, berlonggok2 mcm tu jek.. Ye, kite borong kain n lining langsir! Kalau kat Nilai RM18 semeter, kat sini RM5 semeter.  Yg RM25 jadik RM7. Ko gilo tak beli.. Huhuhuhu... Confirm kiteorg beli, siap2 30meter sbb langsir kat rumah cume ade satu jek, tak bertukar n tak berbasuh dekat 3 tahun. huh? dah pulak tuh, xde lining. lining sgt penting oke, terutama kite seksi meksi kat rumah, susukan anak n kdg2 pakai short je kan... tudung pun x pakai.. so lining sgt penting...  

Adek suke sgt naik motor... pakai helmet. terbalik la yang... huhuhu

Fahmi pun sgt suke naik motor.. Tgh tggu ucu.. mane ucu, nak  naik moto...

Ini die, ucu layan anak buah keliling taman dgn moto... Suke sgt smpai tak nak turun. oh sudah.

Sempena Maulidur rasul, kiteorg g majlis kat Surau.. Dari kiri, ecot, angah, amal (sepupu) n nabila. Ekcelli rumah kiteorg pun buat kenduri, tp lupe amik gambo. Motip?  Sedap sgt lauk kambing yg mak order tuh. heheheh...

Jakun, makan dalam dulang! Dah lame x mkn dlm dulang. Nasi minyak, ayam masak merah, acar dgn kari sayur (xtau name die). Sedap! Kiteorg punye dulang licin oke. sbb ade papa, amie n mamat.
Lagi satu, kiteorg g Otak-otak kempas kat Saleng. RM14 jek ye utk 50pcs. Korang bayangkan kalau kat bangi ni dieorg jual sekeping 70sen. Papa dah makin expert masak otak-otak... kalau xnak basi, bakar cepat2 atau letak dlm freezer.. n kalau nk bakar tuh, pastikan korang letak luar dulu, sbb dalam die beku, so nanti bakar, daunnye itam kemain tp dalam x masak. So pastikan korg cairkan dulu... 2, 3 jam... sbb banyak kan..

Otak2 kempas ni lg sedap dr otak2 JB... n kiteorg lebih suke ikan berbanding udang. Pedas2 sket. Erkk... Jgn tengok perot papa lame2, nanti meletop!

Boleh tak, tambah rayyan as hiburan... hahahah.. budak bambam n tomey ni ade kat kulai.. so apak die xde, kite lg suke la kan.. keji. hahahaha... syg budak ini! rindu daa.. huhuhu.. senyum n jeritan yg menggoda... apesal x amik gambo dgn budak ni.. haishhh...
Ok.. selain kenduri yg mak ayah buat, maulidurrasul surau taman ni buat, jalan2 kat JPO, g beli kupang, otak2 kempas, ade lagi satu yg penting... ade org masuk minang! nampaknye adik kite dah nk kawen... in shaa allah bulan 5 ni.. dgn org melaka... smoga dipermudahkan mereka berdua.. 

setiap negeri ade keistimewaannya n kekurangannye... n tentulah kite plg suke negeri asal kite kan... lagi2 tempat kelahiran n membesar... tp takyah lah burukkan negeri org utk tunjukkan betapa bestnye negeri kite.. respect negeri org jek nape... 

oke.. esok besday amie... byk benda nk buat... Suits pun dah nak start.. (Stress arthur mati semalam) =)

No comments:

Post a Comment

 
;