Monday, February 18, 2013

Faheem kene buli kat taska!!

Semalam.. lps solat magrib.. duduk dgn fahmi n faheem..

ternampak ade kesan gigitan kat tangan.. normally mmg kite tak bape kesah kalau 2, 3 kesan gegetan.. coz mmg tu lumrah budak kan.. laju jek dieorg geget, tak sempat teacher2 or mak2 nak tegah.. 

but yesterday.. the worst!

Kat tgn ni, walaupun x jelas.. ade dekat 5, 6 kesan geget.. yg atas sket tuh, mcm kesan kene cubit sampai tergarik kulit..

Yg ni kesan lebam n cakar.. tgk pun sedey. ms nk letak minyak gamat, tergeliat2 faheem, pedih, sbb kesan melecet..

Tak tau kesan geget or ape, besar kat belakang bhgn bawah.. ingat senang nk buat ni kat blkg, bawah pulak tuh.
The worst part is, nobody seen anything.. not even one teacher, noticed about this.
Of course, dah dimaklumkan kat teacher kat taska tuh, n admin teacher die skali, utk lihat sendiri n ambil tindakan.. 

budak2 tak salah.

tapi yg kite salahkan, (satu) teachers. how come, nobody see this! byk gigitan means amik ms yg lame, n senangnye ckp sy tak perasan.. sorry... haa? (yela, ko nk expect die ckp ape lagi kan..) but more responsible! n guilty.. ini yg guilty nye teacher lain yg cuti hari tuh.. again.. what?

(dua) salah mak bapak. yup. salah dieorg. sbb tak ajar anak supaya tak gigit, cakar anak org.. kite penat ajar anak2 jgn geget, pastikan kuku dieorg pendek, org lain senang2 bg anak die geget n cakar anak kite kan... aku cakar ko boley?

n faheem, die mmg tak pandai geget.. penat suh die geget jari kite semua, die tak nak geget jgk.. seolah2 die tau, kalau geget kuat, org akan saket.. so die biasenye main2 masukkan jari kite, n lepaskan.. tak pernah sekali pun kene geget.. 

n bile die kene geget.. cakar.. tergarik kulit.. berdarah.. sedey rasenye.. lebih byk sedey dr marah.. of course geram dgn teacher die skali..

hopefully ni kali terakhir la.. n minta dieorg inform parents skali.. or kite jumpe dgn parents dieorg..

The innocent boy
 

3 comments:

DiilaNordin said...

kesian dia, msti faheem nangis time tu kan.
cikgu-cikgi plak biarkan jer.

huhuu

arnie said...

tula.. mesti die menjerit..
tp itulah.. die mmg jenis nanges tak lame..
n sorg pun tak nampak.. huhuhu.. sedey sgt..

Mummy_HanaHafizh said...

kesiannya sampai camtu sekali..
cikgu taska tak ramai ke arni?
budak2 ada berapa org kat situ? huhuhu

Post a Comment

 
;