Friday, February 1, 2013

Ke kursus kajian penyelidikan seminggu. Next Week.

Wahh... Seminggu tu.. 1st time nk tinggalkan anak2 dgn papa dieorg seminggu.. mesti nanges2 rindu...

risau pun ade.. sangat. takut papa x dpt control keadaan.. tapi.. Ya Allah, permudahkanlah suami aku sepanjang aku ke kursus utk menuntut ilmu. Permudahkanlah Ya Allah..

risau jgk since faheem masih menyusu badan. especially malam. tapi since die minum susu botol kat taska, hopefully boleh la Allah permudahkan die sepanjang mggu depan.

amie pulak, hopefully tak nakal sgt yg boleh buat papa marah. hopefully amie behave n papa leh kawal keadaan n perasaan marah tu.. amin.. aminn..

Kursus ni dari 4hb-8hb, 5 hari 4 malam. (Isnin ke jumaat). Hari Ahad, kul 2ptg, boleh check-in kat hotel yg disediakan. IlQam ni, tempat die mcm hotel tau. Penginapan dieorg sediakan utk yg diluar selangor or jauh. Actually nama kite takde dlm senarai menginap sbb dlm selangor, tp still kite call dieorg, n alhamdulillah, dieorg kate boleh menginap. (Call Pn.Faridah tau)

Wahh.. penat tu ulang-alik. Tol sekali pergi dah 8 ringgit, pergi balik RM16. tu baru sehari. Minyak lagi. Masa lagi. Penat lagi. Bape jam dr bangi ke shah alam. fuhhh..

Kursus ni, Kajian Penyelidikan oleh IlQam, UiTM. eh, bukan kate nak benti belajar ke.

Haa.. mmg berenti, tp berenti kat UM jek. since biasiswa TPM ni suh amik bidang lain. n malas la nk travel lg jauh2 ke UM.. jauh sgt. jem memanjang. abes duit kat travel jek. kalau blk lewat tuh, terperuk dlm jem, sian kat anak2 sbb kite amik die lewat sgt.

So, pasni, in shaa allah, akan smbg jgk, sbb Ustaz Don ckp, sambung belajar tu rezeki. oklah Arni, sambung jela. minat boleh dipupuk. aminnn...

Lagipun, dlm perancangan nk smbg kat UKM. Dekat dgn rumah. n mcm perasan tu universiti kite jek. maklumlah master kat situ. walaupun degree tmpat lain. hehehe..

tapi kali ni, amik lecturer foreigner. sbb dulu local lecturer problem, kate ok, ok, proposal ok, cepat submit, bile submit, diammmm jekk.. tu yg apply kat UM tuh. tp kali ni, lecturer foreigner, hopefully senang sikit dgn org yg jauh dr politik. Ye, dlm U pun ade politik nye. bosan.

Skrg ni, mood sgt2 excited nk g kursus tuh. tgk module tahun lepas, semua subject yg dieorg set tuh, sgt best n bgs utk research kiteorg. X tau la. Mggu depan baru komen.

n k.seeda kate, kursus tu buat kite bersemangat nk buat belajar n buat phD. sgt best katenye.

Minta Allah permudahkan semuanya.. Aminnn...

**tak sabo sgt! perasan bujang seminggu! Wee~

No comments:

Post a Comment

 
;