Friday, March 15, 2013

Almost give-up. but not yet.

Jauh perjalanan hari ni.

pagi kul 9.30am, terus ke subang jaya. amik results IELTS. alhamdulillah, lepas. lega. speaking plg teruk, as expected. tp reading dgn listening byk membantu. okla tu kan.

then terus ke uitm, ilqam utk amik sijil kursus research methodology arituh. rupenye, budak2 tpm, kene amik sendirik. staf jek yg dieorg pos. pos ke cawangan masing2 la kot.

pastu jumpe fiza kat fke, uitm. die dah submit semua borang. tp kite takla. lum siap.

jalan2. makan.

after lunch, pergi kat jabatan pembangunan sumber manusia. then. lepas tu, rase give up. sangat.

1. pembayaran tak backdated. thats y dieorg suruh hantar sebelum register, sebelum oke. yg ke kite bukan takat sebelum, siap dah masuk semester kedua. boley tp x backdated. huh. camne nk byr refund mybrain15?

2. update 18/3/2013 - alhamdulillah. surat in shaa Allah siap dlm 3 hari saje. sbb merayu tadi. n lagipun dieorg bukan pendaftar kat bhgn pendaftar. kite berurusan dgn fakulti. so kakak ni mmg buat kerja cepat. semua org tau. die yg in charge research, grant, RA n mcm2 lagi. =)

3. defend proposal pun belum. kalau dieorg arrange lambat, lagi lambatlah submit semua borang. again, duit x masyuk jgk.

4. Meeting bulan 4, belum tentu diadakan. sedangkan dieorg bayar ikut bulan meeting tu. mcm kite submit bulan 3, bulan 4 akan dibawa ke meeting. so dieorg akan byr dr bulan 4. tp bile die ckp, x semestinye bulan 4 ade meeting, hmmmm..... bulan seterusnye. jawapan yg mengecewakan.

5. lepas masuk meeting, kene tggu ntah berapa bulan, maybe 3, 4 bulan barulah elaun masuk. again, nk pergi belajar cmne.

pastu fiza pun siap ckp, 'xpela kak, mgkin rezeki akak kat tempat ni'. huh? give up?
ekcelli, fiza ni baik tau, mgkin mase kite ckp kat die, suara mcm give up kot, tu yg die cuba memujuk. huuhuhu...

rase down sgt. tapi bile pikir2. xpela. sabar sikit je lagi. teruskan jek research. duit pikir kemudian. tapi of course bile takde duit, serabut balik kan. hahaha...its ok. buat satu2.

No comments:

Post a Comment

 
;