Thursday, March 21, 2013

Esok submit borang TPM ke fakulti

Esok, ingat nak hantar segala borang n dokumen yg TPM nak. tp sblm hantar ke Jabatan Pembangunan Sumber Manusia (JPbSM) UiTM, kite kene hantar ke fakulti terlebih dahulu.  tggu fakulti luluskan, baru hantar ke JPSM.

Sijil2, IC dan surat beranak (kite, mak n ayah punye), sijil IELTS, sijil ILQAM semua dah disahkan. proposal pun kite mintak prof sahkan. hahaha..

So, sape2 yg mintak TPM ni, kalau dpt jek surat offer letter, terus apply mane2 U ikut area yg dieorg suggest sbb nak cepat. book n buat IELTS terus. rasenye kalau nk lepas band 5, xde mslh. tak tggi pun requirement die. oke. jgn tggu taklimat or kursus ilqam (mcm kite la).. 

kalau tak, lambat sgt, lambat la dpt duit. korg nak survive n blaja cmne? dieorg tak backdated kalau kite dah start blaja. dieorg ikut bile JPbSM bawak semua dokumen yg dah lengkap ke meeting dieorg (yg tak diadakan setiap bulan, hambek), dpt kelulusan dr fakulti msg2 (amik masa jgk, nak defend proposal lagi), then baru dieorg masuk meeting. 

sbb tu dieorg galakkan hantar 3 bulan sblm start blaja kan.. (sepatutnye gitula.. kite jek yg ke laut)

borang yg kene isi, banyak giler oke!


Tebal tak? Ni semua nak kene submit. lebih 20 borg n dokumen oke. mcm thesis phd dah.
Tu pun tak cukup lagi 2 surat, surat pelepasan dr MyBrain15 (Call x angkat, email tak balas, so esok pagi ke kpt dulu). dgn surat confirmation RA yg membuktikan kite dah x bekerja. as kite penah ckp, UM mmg lambat giler kalau nak proses sebarang surat mahupun ape2 dokumen. kate rabu siap, pagi tadi dtg, makcik (ekcelli kakak) tu baru bgn nak hantar surat tu ke dekan utk mintak sign. best tak?

So, ingat complete or tak, esok ptg submit ape yg ade dulu. yg penting nak defend proposal dulu. mintak Allah permudahkan. aminnnn...

Arini kite masak bihun sup ayam. Sonang n sodap (perasan!), amie n papa yg ckp. Semestinye lengkap dgn sayur sawi n sambal kicap.

Penuh. kate diet kann... huhuhu... 1 mangkuk jek..
tibe2 bab makan kan.. hehehe.. 

esok nk masak mee kari utk dibawa ke lab. atas permintaan member. =)

2 comments:

monstorious wife said...

Alamak, akak pon ada derma jugak. Tapi xde la banyak sangat. Tapi halalkan jelah. Kita derma dpt pahala. Dia tipu dia la yang dosa.

arnie said...

xpe kak. halalkan jek. lgpun kite derma kat anak2 die tu pun, ok jgk. mmg die org susah kan. penipuan n penyalahgunaan duit derma tu, biar Allah yg balas.

Post a Comment

 
;