Monday, March 11, 2013

Medical Check-Up. Cardigan. BlackBerry

Medical check-up TPM
Semalam, buat medical check-up utk TPM tu. sekali kat klinik kesihatan, dieorg kate resultnye sebulan. so tak jadikla nak buat kat situ. rupenye kene buat test hepatitis, kalau x silap la kan. bukan setkat xray jek

then, inilah medical check-up yg plg mahal, RM105 oke. buat kat klinik MEGA, bandar baru bangi. tu pun kene tggu 3 hari utk dptkan results die.

pastu call member, fiza yg same2 dpt TPM ni, die ckp, die punye satu hari, buat kat shah alam, RM110. so mmg mahal. huhuhu...

test air kencing, darah pun kene amik, xray lagik, tu yg mahal.

Amik cardigan
pastu g carik rumah mak kak d, (blogger k.diana ishak tu), kat bangi jek. seksyen 3. dekat sgt n senang jek nk carik rumahnye. mase tu, mak kak di tgh masak macaroni bakar, adusss sodappnyee...

dtg pun, sbb beli cardigan hitam yg die jual tuh. cardigan lame dah lubang2, so beli la yg baru. sedap jek kainnye, sejuk, cume, fit la tgnnye. hmm.. xde ke org buat cardigan ke, inner ke, yg tak fit tgnnye. ala2, lengan tshirt. kan best.

tapi nk buat cmne, pakai jela dulu. lenkali carik lagi.

Ni lah cardigannye. Cardigan je ye. aksesori tu x beli. Simple n nice. Boleh beli dr http://www.fleurcloset.com/. RM37 sajok. xde postage sbb amik sendiri.

Papa belikan BB!
Yeahh. adiah anniversary yg baru dibeli, blackberry. sbbnye hp ala-ala 3310 tuh, dah mcm dengar tak dengar jek bile calling2 nih. n yes, kite peminat hp yg ade keypad. x suka touch screen. cucuk2 hp. No.

Hp kesayangan. yg bestnye hp ni ade tourch light. so kalau anak2 tgh gaduh ke ape, bg dieorg lampu tuh, sonyap kejap.
Mulanye nk pakai baucher smartphone RM200 tu. haa, korg dah apply tak, online jek, pastu print terus atau tggu seminggu die bg kat email. selagi umur tak lebih 30 tahun, ambikla. cume kecewa, hp yg dieorg tawarkan, tak byk pilihan, xde stock, semua touch screen. pastu agak mahal jgk kalau nk tambah duit.

lagipun budget nak beli phone murah2 jek. so kalau kene baling dgn fahmi n faheem, x seriau sgt. lagipun kite ni pun mmg clumsy, hp selalu sgt jatuh2. so mmg tak ade hati nk beli hp baru yg mahal2.

last2, round satu pusingan kat atas Mines tgkat 4 tuh, jumpe la blackberry 2nd hand. haa.. beli 2nd hand jek. 2nd hand pun, ade warranty 6 bulan lagi, org tu baru beli, pastu nk tukar hp baru yg lebih canggih. harga original set RM799 (RM800 la kan), so beli yg 2nd hand ni, RM400 dgn memory card 4G. Kalau tak, 1G jek, pujuk punye punye, hambek 4G die bg. hehehe..

Haa. sgt puas hati. berebut dgn papa, die nk bb tu. hehehe. burok siku la sgt kan. no. no.

1 comment:

green apple said...

Baru nampak orangnyayg beli cardigan ni...tq :)

Post a Comment

 
;