Wednesday, March 13, 2013

My new Caroline Clutch & new Faheem bag!

Semalam, ponteng lab. sbb menunggu en.posmen. n akhirnye sampai.

Caroline clutch ni, kite tempah 27 Feb 2013, ari rabu. sampainye semalam. so mmg the owner pun ckp, 2 mggu. okla tu kan. 

handmade. barulah ekslusif kan... hohoho...

Facebook die: Kzmer Authentics (Handmade).

Sampai dlm plastik. Siap ade kad terima kasih lagi.

Inilah die Caroline Clutch. Disebabkan kain agak ekslusif, harganya RM60. n RM6 utk postage. Ade org kate mahal, tp clutch biase saiz mcm ni, bape dah harganye. lgpun bg kredit sket la, handmade. bukan kilang yg buat. Siap ade tali, tp kite bukak talinye, tak best utk digunakan.

Ni dalam die. mcm2 boleh masuk. Ade dua kocek. boleh selit handphone n lipstick.

Saiznye besar kan. ni atas saiz A4. Ekcelli, x sangka beso gini. ingat nak sedang2 jek. tp xpela. tetap suke. cantik!

Ni Caroline clutch yang kite jahit dulu. cubaan pertama. dah buroks. yg ni xde pengeras, tu yg lembik semacam. Ade pulak yg kate, akak punye lagi cantik. pulak.

Ni perbandingan saiz yg kite buat. so new coroline clutch ni mmg agak besar berbanding kite punye yg asal.

mase clutch ni sampai, malam tu en.suami tengok. 
papa: mama jahit ke? (ekcelli die tau mama tempah)
mama: taklah. mama tempah kat org buat.
papa: bukan mama boleh buat sendirik ke?
mama: ............ (xtau nk ckp ape)

sbb beli, nak tgk jahitan die sbnrnye. n of course lepas ni, boleh jahit sendiri dah. teknik n pattern ade kat website ithinksew.

haaa.. Ni bag faheem. Comel kan! RM35 termasuk postage. kat facebook Izza Daud. kite mmg selalu beli dgn die. Beg ni sesuai utk budak kecik jek, dr 1 ke 3 tahun.

Ni dalam die.
Ekcelli, arituh nenek complain, beg faheem buroks n kotor. yela, satu jek, jadi tak bertukar2. malas nk basuh pun iye kan. huhuhu..

so beli la lg satu utk tukar2. n beg ni mmg sesuai utk die. 1thn 7bulan. 

new new jgk.. duit menyusut tanpa sebarang penambahan. scholar tak masuklah utk bulan seterusnye, sbb tgh proses pertukaran scholarship kan. borg2 pun baru nak di submit ke fakulti kejuruteraan, uitm ujung mggu ni, tu pun kalau IELTS lepas. hopefully lepas la. aminn...

**budak faheem dah mengamok!

No comments:

Post a Comment

 
;