Friday, March 22, 2013

Sane sini cakap pasal penipuan Rumah Amal Buah Hatiku

Oke. dari ke fb sampailah ke blog2 terkenal mcm mazidul smpai la ke blog tak femes cm blog ni. hehehe..

korang boleh baca detail kat link bawah ni:
http://www.mazidulakmal.com/2013/03/masyrakat-berhak-tahu-fakta-hubungan.html

Dari bukti yg mazidul tunjukkan, rumah amal ni adalah rumah jemaah Arqam.


Ni Pn.Asiah, yg aritu kite jumpe. Chairman rumah tuh.

Ni Suami Pn.Asiah. Nampak tak yg die post tu, highlight merah. Selamber ckp pemimpin agung yg dijanjikan Rasulullah Imam Asy'ari Muhammad. Setahu kite, pemimpin akhir zaman, Imam Mahdi, akan membawa panji hitam (ade die bawak?) n nama die akan same dgn nama Rasulullah, Muhammad bin Abdullah.

Ni 3 org isteri die. Skrg die kate ade 14 org anak. So budak2 dlm rumah tuh, yg kite jumpe, separuh tu adlh anak2 die sendiri. n mgkin tambahan anak jemaah. sbb dlm tu ade 21 org, 14org jek anak die. Jgnkan Rasulullah, dlm Al-Quran pun dah ckp, kalau tak mampu, cukuplah seorang isteri. Ni dah terang2 tak mampu, tp ikut nafsu, kawen 3! dasar! pastu gunakan agama nk tutup nafsu buas tuh kan. (mmg benci la)

Tapi.. tapi.. kutuk2 jgk kan.. ade tapi nye..

Kalau kite nk carik salah suami die, yg tak mampu tp ade hati bini ramai. tu dosa die dgn Allah. Kalau kite nk ckp pasal die sesat, again kite tak pasti, sbb dunia internet pun medium pemfitnah yg berjaya. Tu pun antara die dgn Allah.

Siapa kite nak ckp org lain sesat? Kite tak sesat ke? 

Kite betul2 muslim ke? Cukup solat 5 waktu? Puasa penuh? Tutup aurat sempurna? betul ikut peraturan Allah dlm Al-quran dan hadis? Ibadah kite confirm Allah terima?

So, siapa kite nk hukum org lain, apatah lagi hukuman itu adalah sesat!

Again. kite kesian kat anak2 dpt bapak yg tak mampu bg anak2 bini die makan sbb ketamakan sifat bapak die. 

Tapi. At least, dieorg Islam. Biarlah org Islam tolong orang Islam. Kite doakan je smoga dieorg akan kembali ke jalan yg benar if famili dieorg tersilap langkah. tp anak2 tu tak bersalah. Lagipun, ade je kan berita, org Islam yg dibantu oleh Kristian, sbb Islam sendiri taknak bantu. Sbb mcm ni lah. Bile mintak bantuan, mcm2 alasan utk menutup rezeki org yg memerlukan.

Kite rase, kalau niat kite menderma kpd anak2 tuh, pahala tetap Allah kira. Kecik2 dah azan, solat same2, baca quran. sejuk hati. ni depan mata kite tau.

Doakan jela smoga tetapkan iman dieorg n ke jalan kebenaran. Bukan utk dieorg jek, utk kite2 semua sekali. Aminnn...

Penipuan atau tidak, biarlah Allah yg hukum. bukan kite. 

Ade org comment, benda ni perlu diwar-warkan supaya tak jd trend. tak pasti nk jawab mcm mane. sbb mcm penipuan budak2 sekolah tahfiz yg dieorg gunakan utk mintak derma n jual brg tu kan. sedey jgk. tp polis buat ape?

Soalan utk org yg sebarkan kat fb n blog pasal penipuan ni: Korang derma ke kat dieorg? Korang confirm ke ibadah korang semua diterima sbb korang declare diri tak sesat la kan mcm Riduan ni? Confirm?

Saya derma lagi? No! Aku benci org tak mampu, tp ade hati nak kawen banyak! tanggung la sendirik! Sendirik cari pasal! Huh! (kesian kat anak2 kecik yg x bersalah tuh)

No comments:

Post a Comment

 
;