Monday, March 18, 2013

Sarung kaki wudhu yang sangat tidak praktikal

Semalam, kite g beli sarung kaki wudhu' atau Stokin Wudhu'. Nampak gambo cam best kan. cam praktikal jek bila baca stokin wudhu. cam senang jela kan kalau kite nak amik wudhu'. tapiiii....

oke. tgk dulu gambonye.

Ni stokin nye. Harga mahal oke, RM10. Kalau beli stokin biase dah dpt 2 psg. boleh tukar2.
ni, utk hujung kaki kite. nampak tak, die ade lapik atas, n kite leh tarik ke atas sampai buku lali kalau nk amik wudhu'.


Ni lah contohnye, sebelah kiri bile kite tutup. belah kanan bila nak tarik sampai ke buku lali. lawak jek jari kaki terjulur. hahhaha.. nanti pakai kasut, kalau kasut jenis tutup ujung jek, tak sesuai, sbb tebal tau bhgn yg boleh bukak tuh. even pakai kasut biasa pun, tetap menggelembung bhgn tu. sgt tak sesuayy...
Kesimpulannye.. kite tetap kene tarik sampai buku lali bile nak amik wudhu, n tarik ke bawah semula n kene betulkan kedudukan hujung stokin supaya tertutup (tak terbukak mcm belah kanan tuh).. same jek mcm kite bukak n pakai semula stokin. xde ape yg istimewa, padahal lg mahal, n tak praktikal n ntah ape2. 

so takyah la beli. kalau nak jgk, baik gunting jek bucu stokin tuh. murah n same jek konsepnye. hahahhahaa...


Oh ye, ni nak share, smlm kite beli 3 bgkus Nutrigen ni (sbb kiteorg ade 3 org, satu baby mesti free), sbb ade diskaun 35% untuk tiket masuk Legoland. Harga Tiket kan RM140, so after less 35% jadi RM91. okla tu kan. n takleh kire promosi my kad ek. tp murahla even compare promosi my kad.
bile nak pergi, bulan 8. sbb due date smpai bulan 8, 2013. Hopefully biasiswa dah masuk ms tuh. 
huhuhu...

No comments:

Post a Comment

 
;