Tuesday, April 9, 2013

Kami ke Sungai Tekala, Hulu Langat

Ahad yg lepas, mama secara tiba2 ajak papa g air terjun sg.gabai. tgk google, mcm dekat dari rumah. sbbnye ikut jalan bangi lama ke semenyih.

tapi malangnya, ahad lepas, 7hb, tak tau sebab ape, ramai yg amat org cina melawat kubur, kat memorial park, semenyih. so, sgtla jem nak masuk ke simpang air terjun tuh. sebab satu jalan tu jek keluar masuk. dah pulak tu, satu lane jek. huhuhu..

tp kalau ikutkan, dekat jek. dlm 40 minit dr rumah kiteorg. tp sbb jem, adelah berejam. 

n yg kelakarnye, x jumpe pun air terjun sg. gabai. yg jumpenye air terjun sg.tekala. redah jela kan.dah x sabo sgt. hahaha..

Pintu masuk. Adult: RM1, Children: 50sen. Faheem free. kene bayar ye. okla, sbb agak bersih. walaupun x sebersih mane. tp nmpaknye tetap dijaga sikit2. hehehe.
bawak beg mcm nk balik kampung. heh.

Mandi! mase ni, adek dah sejuk, pucat, menggigil sejuk. asyik peluk mama jek. smbil tgn korek2 pasir.

see.. adek asyik peluk mama jek.. arief tgh tunjukkan daun yg die kutip.

Ni arief. pandai die main sendirik. siap ntah sape2 jadik member die. budak2, senang jek carik kawan. ni main pasir sorg2. lepas makan nasi lomak..

abg arief main tolak batu.. org dah naik sejuk, die masih lagi main. badan menggigil jgk, tp selamber jek die tahan. nak main air punye pasal. sanggup!
 
Ni salah satu sebab nape kite suke air terjun, matahari tak masuk! so, tak panas mcm kat waterpark, swimming pool apatah lagi kat pantai. kite plg tak suke, pantai. then, xdelah sun burn kan.

Haa.. sepanjang jalan ke dalam tuh, ade satu jek tempat isi minyak. Teguh! ko ado? hehehhee..

Ni sbnrnye gambo mula2 smpai. adek mula2 ok jek, sbb x beku lagi. lepas tukar baju, gigillll...

balik rumah, kalau tak tgk komputer, tgk tv. tu jek kejenye. dats y kene ade aktiviti.. supaya otak dieorg cergas n kreatif.

tp azabnye mase pergi ni, si apak buat perangai. die sikit pun tak join kiteorg mandi. buat muka sepanjang perjalanan. tp mama buat bodoh jela. saket hati tuh, kite sabar jela. nanti bile ade peluang, kite buat balik! rasainnn... hahaha.. (gile keji)

utk happykan anak2, supaya anak tak bosan, asyik terperap kat rumah jek, so mama tetap teruskan.. just wanna to see them happy. that's all.

No comments:

Post a Comment

 
;