Thursday, April 4, 2013

Lawatan Tadika Arief Fahmi - Farm In The City, Seri Kembangan

sebenarnye, arief pergi dah lame. bulan lepas. tp since teacher die baru upload kat facebook, so kite pun upload la kat blog ni.

die punye happy pergi lawatan tuh, 2 mggu tu non-stop bercerita kat mama pengalaman die. bile suruh cite kat papa, die diam jek. tak byk cite pun. kih kih kih.

naik bas mama, besttttt.. bas besoo.. besttt... ramai sgt! ramaiii! yela, sbb dieorg combine dua tadika, Ali Centre pergi dgn Abu Bakar Centre. Bayangkan satu centre dah dekat 50 org budak. 

Tempat ni kat Seri Kembangan jek, so dekatla kan dari bandar baru bangi. ade yg panggil mini zoo, blkg giant. so, kalau weeken xde pape nk buat, dari bawak budak kat shopping complex, kat sini lg dieorg enjoy kot. sbb tmpat ni sgt mesra animals. almost kite boleh bg makan kat semua binatang.


I'm the boss. muka tak boleh blah. hehehe..

burung yg sentiasa over. hehehe..

ni ayam ke burung?

See, arief yg ade anak panah merah. kalau tgk gambo die, die asyik kene pegang dgn teacher shima yg kat sebelah tu. maklumlah budak plg aktif kot. hehehe.. thanks teacher shima. =)

ajar bebudak buang sampah dlm tong sampah

Arief yg tepi kanan ni. beso kura2. mane tak gmok kalau asyik disua makanan mcm ni.

ni bg mkn kat rabbit.

boleh geng ikan dgn itik. see.. makan same2.

baru sampai kot. see, arief kene pegang tgn teacher. hehehehe.

lebih tinggi dr uncle tu. so, boleh la jd model.

dah nak balik kot. teacher shima tetap di sebelah.

Awal2 dah kene pegang tgn dgn teacher. special case.

Ni lah yg arief cite. arief tgkap ikan ma. besttttt... tp arief punye terjatuh, pastu teacher amikkan yg baru.

Ni gambar Ali Centre. Arief dgn anak panah merah.
Bile anak happy, kite pun happy. tak abes2 die cerita pengalaman die, tgkap ikan, bg makan kat kura2, ikan, burung, rabbit, mcm2 la.. ade kangaroo ma.. crocodile pun adeee.. arief kejar ayam! ah, sudah. pastu die kate mkn pun beramai2.. ramai sgt! ma.. 

sesi lawatan ni, x silap kene bayar dlm RM45 kot. bawah RM50 la yg pasti. ujung bulan ni, dieorg ade aktiviti camping pulak. tp balik ari jela. seronok tadika ni, mcm2 aktiviti dieorg sediakan. 

Ma syg sgt arief fahmi. dah besar, arief kene jadi abang yg jaga adik2 ye.. (^_^)v

1 comment:

Amsyahril Syahril said...

Assalamualaikum Tuan/Puan.

Mohon maaf pada Tuan tanah untuk boleh iklan sedikit, semoga maksud saya yang baik ini juga menjadi amal ibadah untuk Tuan/Puan hendaknya amiin.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Post a Comment

 
;