Thursday, April 25, 2013

Kami ke Legoland!

Akhirnye.. dpt gak upload gambar kiteorg ke legoland.

kiteorg pergi ari sabtu 2 mggu lepas. since bukan public holiday, jadi sgt tak ramai org mcm mase kiteorg g uss. so, beratur nk beli tiket pun, tak perlu.

dari rumah kiteorg kat kulai, hanya 30 minit sajok. tu pun tersalah masuk simpang, kene u-turn.

since kite ade kumpul kupon diskaun less 35% dari nutrigen dgn mamee, harga dptlah kurang yg amat banyak bg kami.

So tiket adult, dari RM140 jadi RM91 (jimat RM49!). Children RM 110 jadi RM71.50 (jimat RM38.50).. even compare dgn promotion mykad pun, tak sampai mcm ni.

then, kami masuk!

Start dari kiri, kiteorg ke LEGO Technic. Kat sini, awal2 lagi, kiteorg naik roller coaster, dieorg panggil, Project X. kite naik dgn arief fahmi. tgk ek gambar die. lawak sgt.

Ni la gambar kat situ yg kite sanggup beli. sbbnye, muka arief sgt kelakar! satu gambar RM25, hardcopy n softcopy.

See.. nampak tak muka arief. lawak giler! die sgt takut oke! hahahahaha.. pasni, terus trauma, smpai sume benda taknak naik.. smpai kene pujuk. bile die tgk yg lain bukan roller coaster, barulah die naik. heh.

Ni setakat pusing2. semua naik termasuk papa, kecuali mama, angah n arief. mase ni, die dah beratur, pastu die larik. sbb masih trauma n takut disebabkan roller coaster tadi. padahal benda ni, setakat pusing2 jek. tgk pun x best. hahhahaha..

Oke. kat sini. is heaven for kids kan. so, ni salah satu playground yg sgt kreatif utk children. hampir setiap ujung kawasan, ade playground utk budak2. mmg kalau jadik budak2, puas giler la masuk legoland.

Ni Lego kingdom. bergambo jek. roller coaster. so, kiteorg x naik. seram. tp budak2 ni, naikla. bukan arief n adam. x cukup ketinggian.

Ni kat bhgn Imagination. Build n test. so, ni tgh build car race oke.busy la konon. dgn mama, auntie, semua excited. mase ni, adek tido.

lps build, kite test! smbil dukung ryan, gigih mama nk anak menang. tips kalau nk menang, pastikan kete korang berat. kalau ringan, die akan slow. kalau berat n tirus, die laju. chayo!

again. berenti kejap kat playground. ni, makcik2 keponatan.

Ni kat dlm studio. tgk 4D. hmm.. kalau nk dibanding dgn 4D shrek kat USS, jauh sgt. USS lagi best! kerusi pun siap gerak2, ade rase benda kat bawah, angin blkg tengkuk kite.. tp kat legoland ni, 4D die, x byk sgt la.. baik die fokus buat 3D jek.

Adek pun. xnak kalah. behave die tau. tgk kartun lego lawan kete.

Ini lah lunch kiteorg! kite dgn papa amik adult set, RM25 for pasta+soft drinks+mushroom soup (x bape sedap, tapi papa kate sedap, so die yg abeskan..).. utk kids set, RM15 for pasta (mangkok kecik tu)+air ribena+fruits. sgt mahal! nak expect ape lg kan.. huhuhu..
 
Ini Miniland kat situ. amik gambo aisyah, sbb kiteorg malas nk ke situ. naik train jek, keliling miniland tuh. x rajin nk jalan. dah penat sgt sbb cuaca sgt terik!

Lego KLCC!

Ni trainnye. yg keliling miniland.

Ni gambar yg diambik dr train. rajin dieorg menapak.

Naik kuda pulak kan.

Naik train lg la pulak kann.. kannn..

Adek naik dgn mama. buat muka sedey sbb abg die lambai2 dr tepi.. huhuhu.. abg dah jalan dulu..

Oke. ni antara perkara yg best lg utk children. 6 years old ke atas je yek. then, slamber la mama tipu org2 kat situ, haa, anak saya 6 tahun. sebelum tu dah hint arief, jgn bersuara. hahahaha.. ala, lgpun arief pun mmg tinggi n boleh jek bawak kete ni.. ade budak lg besar dr die pun, ntah ke mane2 bawaknye kan..

tak nak tgk kamera lgsg. mama, amie suke blue. bestttt... lps tuh, dpt kad mcm lesen la, utk dieorg. lulus ujian driving school ni. hahaha.. comel!

Ni bawak boat pulak.. dah ujung2 ni.. dah nak balik dah pun.. adek statik jek smpai abes.

Mak long tggu adam. Adam naik dgn angah.

Org semua bawak tegak. see. anak sorg ni bawak melintang! org atas tuh, semua dah gelak2.. hahahha... smpai boat2 blkg pun terpaksa menunggu.

Papa stress menahan malu. hahaaha.. arief tetap muka slamber, muka gigih bawak boat.

Oke. ni surau. ade ye. besar n luas.

Shopping! xdak duit. so, dieorg paw nenek dieorg la.. arief n adam. hahaha.. nk beli freeze magnet tuh, tp dahla ade satu jenis jek, satu kaler, harga rm25! mak datok. aku g USS pun, beli yg 6 singapore dollar. dalam rm18. pastu banyak pilihan. ni satu tu jek. so, x beli sbb stress, xde pilihan n mahal sgt.

Depan pintu masuk.
Sebenarnye ade jek gambar beramai2. tp kat kamera along. sbb ni kamera handphone jek. huhuhu.. banyak jek lg aktiviti2 kat sini, tp x terlarat nk upload semua. n malas gak nk buat part 1, part 2, part 3 n dot dot dot..

hopefully, pasni, dieorg improve la.. banyak lg la yg kene improve. baru tahun ni kan.. okela. utk budak2, legoland sgt best. utk kiteorg, USS lg best. sbb kat USS, budak2 x byk benda yg boleh main. sini, hampir sume benda dieorg boleh. playground pun melambak!

nak pergi lagi? in shaa allah. tp bukan sekarang. tiket mahal! huhuhu..

No comments:

Post a Comment

 
;