Tuesday, April 16, 2013

Nasi arab utk papa. Hamper besar utk kami!

Kelmarin. lepas lupe besday papa. kite g restoren saba' kat cyberjaya utk beli nasi arab. sesat jgkla. tp gigih carik. akhirnye jumpe. 

so kite beli hanith lamb saiz besar RM27 sajok. saiz besar ni, mmg boleh di makan 4 beranak mcm kami. nk bertambah nasi pun boleh. banyak sgt.


Lupe nk amik gambo lamb nye yg dlm bungkusan tuh. tp inilah, bekal saiz besar tau. hanith lamb ni plg sedap bg kite coz, lamb die di steam dgn byk spices. so lg rase berbanding masakan nasi lain. tp selain hanith, kite suke jek mandy n kabsah.
pastu semalam. papa bawak balik hamper besarrrr punyerr...

sebabnye, papa menang dpt no 2, main ping pong kategori individu kat hitachi. so bile individu, hamper tak dikongsi la kan. hehehehe... 

n yup. papa mmg budak sports. walaupun tgk sekarang membuncit, tp dulu, die ade six pack (betul ke eja? hahaha). n die tau, die dpt masuk RMC (royal military college) kat sungai besi tuh pun, sebab sports. siap wakil negeri. takraw, ping pong, futsal, badminton, tenis.. mcm2 sports la die masuk. smpai kat U pun masih sgt aktif. ele, jepun je punn.. dieorg terer sports ke. muahahaahaa...

n dats y kiteorg kawen. same2 budak sports. cume kat U, kite kurang sket. ruginye la rase. tp selepas itu, budak2 sports yg berhenti sports, as uolls tau, kami gemok! 


Ni hampernye.. arief dah sgt tak sabar. tak sempat2 nk pakai baju. Dah pandai amik gambo. kalau tak, kite nk amik gambo, time tulah tgn die gerak2 sane sini bertukar2 jdk ultraman. sabo jela.

"Ma bukak". pandai suh kite bukak, tp mata masing2 tgk tv. tgk kite pun tak. cess. anak bertuah.
Rezeki papa. rezeki anak2. apapun, congrats papa. menang tahun ni. tahun depan no 1 pulak. aminnn...

**Sabtu ni kiteorg nk g legoland. celebrate besday atok kat sane. papa terpaksa kuarkan sikit duit simpanan. tp nenek yg nak sgt belanja tiket. berebut la nenek dgn papa nk bayar nanti. lantak korg la. yg penting mama n anak2 dpt masuk. weeee... hehhehe.. 

Tmah! Aku balik johor mggu ni! Bawak telekung ko skali.

No comments:

Post a Comment

 
;