Thursday, May 9, 2013

Telekung Adinda Handmade - 7 Beautiful Colors!

Telekung Adinda Ekslusif (Handmade)

Oke. Ade 7 colors semuanye..  (Sila email @ msg utk tanye stok available color yang ada)
Sangat Cantik! 

Sangat sesuai utk hantaran pertunangan dan perkahwinan. Sesuai juga diberi hadiah kepada org tersayang seperti ibu dan adik beradik kite.

Boleh custom made jgk. 
Sape2 nk telekung tu labuh 
1. 2m setengah
2. 2m suku
3. 2m (paras tgn).

Bentuk muka satu jek ye, saiz M. (saiz M tudung Ariani)

Material: Satin Silk dan Lace. (Kain sgt lembut dan berat, tak terbang2).


Testimoni pelanggan yg sgt suka dgn material kain.
 
Harga: RM170 (Tidak termasuk Postage + RM7 atau cash on delivery bg yg berdekatan bangi, nilai dan UM)

Kenapa mahal?
1. Sy bukan ade kedai, sendiri, jadi material kain terpaksa beli atas permintaan, sy tak beli ikut kayu, tapi ikut meter, jadi harganye tak kurang banyak.
2. Kainnye juga adlh material satin silk yg mmg sangat berkualiti dan mahal.
3. Lace pun bukan renda/lace biase, tp lace yg digunakan di baju pengantin yg mmg berkualiti dan cantik.
4. Jahit kepala yg ekslusif. terletak dan tidak perlu menggunakan anak tudung.siap kene jahit tangan terlebih dahulu.

Perbezaan dgn Telekung Lycra yg femes:
1.Jahitannye telekung lycra simple dan mudah, manakala jahitan muka telekung adinda cerewet dan perlukan ketelitian yg lebih. (Jika upah tailor juga mahal berbanding upah telekung lycra). 
2. Selain itu, kain lycra itu harganye jauh lebih murah berbanding satin silk.
3. Mereka tiada lace yg cantik ituuuuu... hehehe... simple pun dah mahal kannn...



Baby Blue
Bhgn kepala, terus melekap ye, takde getah, ngam2.. RM5 perlu ditambah jika nak renda keliling bhgn dada seperti dlm gambar.

Baby blue with the lace.


Gold
Gold color


Light Purple


2nd most feveret order. Purple!


Light Yellow (gambar yg dah siap, lupe nk ambil)


Grey
Grey!


Light Green
Green!


Deep Pink
The Most Feveret! Deep Pink!







Telekung yg dah siap untuk cash on delivery atau pos!

Cara menempah:
1. Masa dijangka siap: 2mggu
2. Deposit: RM50 sehelai
3. Baki selebihnya perlu dibayar apabila kami inform, telekung sudah siap.
4. Kami pos! (^_^)
5. Email saya di: arnimunira@gmail.com atau hp: 017-658 7411

*** Important Message
Warna Kain, kadang-kadang berubah sedikit mengikut warna yang dibekalkan oleh supplier, ini kerana stok yg habis, ada sedikit kelainan dengan stok yg baru sampai. Contoh deep pink di bawah:
 
Ini perbezaan deep pink lama dan yg baru. Yg baru gelap sedikit berbanding yg lama, tetapi dijamin, kain tetap best dan warna tetap cun! Tak cun, sy pun tak nak beli! hehehehe...


  Harus hukumnye kite menggunakan pakaian TERBAIK untuk menemui Allah. Chantek2 jumpe Allah gitu. Insyaallah. Yang termampu oleh kite. =)

No comments:

Post a Comment

 
;