Wednesday, June 12, 2013

Makanan Arab di Restaurant Half Moon, Seri Kembangan

Pertama kali makan makanan arab ni, mase keje kat UPM. mase tu dieorg ajak g restoren arab baru kat seri kembangan. Nama die Half Moon. 

For the first time, mase tu, kite masih tak pandai makan kambing, so order royal chicken. sedap jgk walaupun x bape suke sbb xde kuah. tapi lame2, especially lepas pandai makan kambing, hambek, mmg sodap! (ramai org melayu tak pandai sgt masak kambing, walaupun katering bagai, huhuhu)

then, arituh kiteorg pegi la.. baru2 ni.. skrg dah ade dua bahagian kedai, bertentangan lagi. ewahh.. makin besar gamaknye.. 

kalau nk compare Restaurant Saba dengan Restaurant Half Moon ni, Half Moon ni lg sedap. ntah ek, tp lagi sedapla dr Restaurant Saba tu. Pendapat kite la ye.

Restaurant ni jgk ade bhgn terlindung tau. khas utk pompuan2, famili2.. tp ade gak yg kapel2 duduk dlm tu.. tu dah salah konsep tuh..

Restaurant ni dekat dgn South City Plaza.. Ala, kalau kite dari bangi nak ke Mines, naik flyover kan, ke kanan utk ke Mines.. Tapi nk g sini, kite ke kiri mase kat atas flyover tu..
 
Menu dah baru.. dulu buruk. siap koyak2..
Dok atas meja. anak korang ado? huhuhu...
See.. kiteorg order semua kambing sajok. Mandy Lamb RM18. Haneth Lamb RM17. Madghut Lamb RM17. Harga2 die sgt berpatutan tau. compare tempat lain, mandy lamb die smpai RM35! padahal same jek kuantitinye.
Mandy Lamb. Arief dgn adek punye.

Haneth Lamb utk papa
Madghut Lamb utk mama!
Oke. dari ketiga2 ni, kiteorg wat kesimpulan, Mandy Lamb paling sedap. So pasni, order Mandy Lamb sajok. 

Kat sini, org yg nak amik order dr kite pun, ade yg tak tau ckp melayu (satu hal), english pun tak bole. so kalau nk tanye recommendation dr dieorg, mmg payahla.. nk order kene jelas, tunjuk gambar n ckp betul2.. pekerja lame, ade yg dah faham, pekerja baru, haa kene la buat gaya bg jelas. hehehe..

Ni adelah air yg plg sedap kat sini. Lemon Manggo juice. Rase mcm cucuk straw kat buah pelam terus. pekat sgt n sodap! Harganye 5 ringgit.
Sape2 nk mkn makanan arab sedap, dtg la sini.. =)

1 comment:

Khaidir Zakaria said...

One of my fav Nasi Arab Restaurant. Yes setuju, masakan di sini lebih sedap berbanding SABA Cyberjaya/Putrajaya dan di Uniten, Bangi.

Harga berpatutan dan selesa.

Post a Comment

 
;