Tuesday, July 23, 2013

Berbuka Puasa di Japanese Restaurant, Komura Restaurant di Corus Hotel, KL

Ahad yg lepas, papa bawak kiteorg g buka puasa kat Japanese Rastaurant. Yeahh!! 

n luckily, restaurant ni, tema die adlh 'Eat All As You Can!'. So kite boleh menambah ape yg feveret kite sebanyak yg boleh! muahahaha... takkan lepaskan peluang.

Die x buat bufet sbb restaurant ni, die bg kite bilik2 kecik.. bgs utk famili, mcm ade privacy walaupun kite dgr semua org bercakap.. tp dieorg tak nampak anak2 kite yg mcm hape kan, tak reti dok diam. masyaallah.. 

Walaupun bukan bufet, ade katalog, so kite tick yg mane kite nak.. pastu darab bape kuantiti hidangan. Contoh Salmon sushi, 1 pinggan ade 2 sushi, kite tulis darab 2, so die akan bg kite 4. haa.. cmtulah... unlimited!

Semua enjoy n heppy jek makan. pandai gak anak2 mama makan japanese food. Kat sini ade 55 jenis masakan jepun oke. Mmg tak terambik semua. kiteorg select mane yg suke jek.


Haa.. ni la biliknye. yg ni utk 4 org. Ni baru duduk, masing2 scanning dulu semua benda yg ade.

Ni dari luar. ekcelli restaurant ni sgt cantik interior designnye.

Of course! The first n 3 kali repeat order, Salmon Sushimi!!!

Cold Taufu

Salmon Sushi

Tak tau ape name mi ni, x ingat. tp adik makan, tak hengat. Habes semangkuk ni.

Grilled Salmon. Mmg kami hantu salmon.

Fried Rice die. Biase saje.

Salmon Teriyaki dgn Scallop! Harus direpeat 3 kali jgk. Arief sgt suke mkn salmon2 grilled dgn teriyaki ni. Die mkn gitu jek..

Mix Tempura. Rangup!

Beef Yakiniku
Oke. banyak jek lagi. dah x larat amik gambo sbb sibuk membaham n marah anak2 yg x reti dok diam. Desert last sekali kiteorg pilih mango dgn ice cream. tu pun hilang sekelip mata, order sekali lagi mango tu.

Sashimi tu, kalau kat sakae sushi, baru bape slice dah RM19.90. jadi, kat sini lagi berbaloi. Balik, masing2 mcm ular sawa kekenyangan.. Terus tidur sbb dah solat kat sane.


Tapi harga utk children tu, mmg mahal. Faheem free la. Cuma arief RM50. So total dlm RM200++.
Apapun, kami makan, kalau kira dan banding kat Sushi king n Sakae sushi, sini lagi berbaloi. Fresh gitu! hehehehe..

Service + Staff = Terbaik!! 
Interior Design = Terbaik!!

Mcm nk dtg lagi... tahun hadapan... wee... ~

No comments:

Post a Comment

 
;