Thursday, August 15, 2013

Raya pertama di Pekan 2013

oke. adik ipar, eh, biras kot.. dah upoad gambar raya kat pekan.. 

kamera dieorg canggeh, so kite harapkan kamera dieorg jela kan. huhuhu..

tahun ni.. di sebabkan mak mertua saket, jd die hanya berehat saja. tak payah tolong kiteorg masak, sbb ade 4 pompuan beso tua dahh. termasuk kite la tuh..

masak biase, ketupat plastik dgn kuah kacang, rendang ayam.. hmm.. tu jela.. raya esoknye, masak rendang daging pulak.. 

n mmg plg heaven mase beraya kat rumah mak ngah la.. semua masakan pahang ade kauuu.. nak ape? sorry xde gambar, sbb masuk, salam, terus duduk kat meja makan, terus makan. haaa.. ko ade? hahaha.. ade puding diraja, laksa pahang (kuah die putih n lain sikit berbanding kuah laksa johor), ketupat palas n mcm2 lagi la.. smpai sini, xdela nk mkn ketupat plastik lagi kan.. mmg sedap laksa itu!

kite mmg x suke ketupat plastik uollss.. x rase pape.. nk gak ketupat traditional... ketupat daun.. yg lembut.. bau pun sodap.. woo...


Tgh tula mak mertua kite. sian die tgh saket. tak beraya pun, die cuma duduk kat rumah jek, layan org dtg. sbb x larat, baru lepas kimo. ade 11 kali lagi. n tak tau nape, si kecik tu mengamok di pagi raya. nk amik gambo pun menanges. see.. dua boto susu pun nk melalak lagi. haishh.

anak2 kami mmg susah nk ajak bergambo. si fahmi mmg suke buat hal sendiri, adek masih not in d mood.

masih tidak berpusing. abg gosok  mata la pulak kan..

Akhirnye ateh amik gambo die yg termenung kat blkg papa tu.. comel la pulak! hehehe..
oke. raya sebulan.. marilah kite menziarah lagi rumah2 sedara n kawan2.. tghari ni, raya lagik.. pastu kene kemas rumah takut ade org dtg, rumah masih berselerak.. n malangnye, sabtu n ahad ni, papa xde. sabo jela kan.. huhuhu...

No comments:

Post a Comment

 
;