Thursday, September 26, 2013

BB cream ke CC cream --- Setia dgn Elianto

Arini nak share pasal product BB cream and CC cream dari Elianto ni..

BB cream n CC cream ni, ekcelli dah mcm foundation utk kulit kite la kan.. n biase bile dah pakai foundation, ramai yg tak pakai bedak dah.. tp kalau nk putih lagik, boleh jek sapu tipis bedak...

So.. dolu2.. kite pakai Loreal True Match.. Harga x bape nk ingat. sekitar RM45++ kott...


Lame jgk pakai brand ni, sbb mmg bile sapu, ianye tak berminyak, lembut jek.. tp mslhnye bile nk bawak masuk ke dlm beg, penutup die selalu tertanggal.. bile dah tertanggal, faham2 jela.. sokmo la tertekan n ade kesan sisa2 foundation kat dlm beg. huhuhu.. ganas sgt kot aku nih.
Then.. kite carik brand lain... yg dlm tiub, slim, senang nk masuk dlm handbag... tapi material tetap kene best tepek kat muka.. akhirnye, jumpelah produk bawah ni..


BB cream Ultra White gitu, RM79, senang cite RM80. pakai, mmg mulus, putih sekejap. SPF pun tinggi 50 PA++. Anti-aging (yg ni penting, maklumlah dah nk masuk 3 series pun thn depan..huhuhu).. n again, die moist kan kulit kite, tak melekit, tak berminyak. smooth jek.. cume yg tang jerawat, xleh nk wat pe lah kan.. hehehehe..
yea.. walaupun kulit menggerutu.. bile pakai ni, kaber la seket. hahaha... lg best tentang BB cream ni, compare dgn brand lain, die 45ml, so lg byk, lg jimat.. berbanding jenama lain, kecik2, tp dekat RM60 dah.. SPF pun x tinggi.. pastu yg ni, banyak giler kot die punye kebaikan selain whitening and anti-aging.. die utk lifting, revitalising, nourishing..

ok.. baru2 ni pulak... popular dgn CC cream kann... material die yg jauh lebih halus dr BB cream.. n td staf elianto tu ckp (peramah n best tau, laki tp pakai skirt, erk), cc cream ni lg bgs la.. die suggest utk kite pilih, Infinity Youth.


Haa.. title pun infinity youth! lagi tahan lama berbanding BB cream bile tepek kat muka katenye lah.. tapi content die sikit berbanding BB cream iaitu 35ml sajok. SPF cume 30PA++ sajok. tp tetap muat utk masuk dlm handbag.
tapi itulah.. die ade dua jenis tau.. satu lagi 'Amazing White', SPF pun 40PA++.. kite kan suke yg boleh cerahkan kulit, sekatakan warna kulit, SPF yg tinggi sbb muka kite jenis yg senang kene sunburn.. patutnye beli yg lagi satu ni.. takpelah... next time kite beli yg tu pulak.. harga same jek RM99, senang cite RM100..

apapun.. kite cuba dulu kan.. bb cream tu, kite pakai 4 bulan kot.. yg ni, x tau la bape lame boleh consume kan.. pakai pun biase pagi, n lps solat zohor jek.. n sabtu ahad, kalau kuar rumah. tu saje.

setakat ni, kite percaya kat product Elianto utk cream ni.. coz kulit kite yg sgt berminyak pun, sesuaiii u..

And bile beli RM99 ke atas.. kite dpt barang FREE!!!


FREE hanya dgn membeli CC cream itu!!! Flourishing Perfume Set. Sebelah kiri, Shower Gel, tengah tu, body lotion yg ade anti-oxidant and 15ml perfume. Untung, takyah g body shop td.. sbb baru nk beli perfume. perfume ni pun, wangi bangattt!!
So, i'm a happy customer today. hahahhaha!! 

3 comments:

monstorious wife said...

Akak pun guna bb cream elianto. Best! Ada jugak guna brand lain tapi Elianto paling best.

arnie said...

Samelah kite.. Elianto gak yg plg best!

jirus air said...

Thanks for review.Saya ambil infonya sahaja.lain lain tiada dulu kini dan selamanya

Post a Comment

 
;