Tuesday, September 10, 2013

Bibik sampai..

tadi mak hantar bibik.. ni tak pakai agent yea. kalau agent ribu riban kann.. belum lg kalau bibik tu larikk.. agent biase dekat rm7k-8k tau.. dieorg jual org.. keje belum tentu pandai buat. huh.

so.. g indonesia sendirik.. dieorg buat passport sendirik.. so, bile dieorg dtg sini, kite buatkan permit dieorg.. pastikan umur dieorg bawah 45 thn oke. then, x smpai pun ribu riban.

so. pasni.. nk buatkan permit die...

tapi itulah.. percakapan die, kite kurang jelas.. mcm tak bukak mulut.. tapi.. tapi.. faheem boleh main dgn die.. tak takut pun dgn die.. so.. hopefully Allah permudahkanlah kann...

anak pun nk masuk tiga.. dua ni je pun.. rase mcm hari2 berperang.. penat seyy.. gaduh baik, gaduh baik.. pastu terjerit2 si kecik bile dah nak kalah. rebut mainan la.. mcm2 la.. penat tau dgr anak asyik menjerit jek.

since arief kene chicken pox.. so, adek tetap akan dihantar ke taska.. sbb dah bayar sebulan kat situ.. lagipun, faheem belum betul2 ngam dgn bibik ni kan...

pun bibik ni, byk kene ajar.. sapu td pun x bersih. huhuhu... kite suruh die sapu balik. keji? no lah.. mengajar.. lps ni, bersihla kan kalau sapu.. hehehe..

hmm.. cume.. malas nk layan die pasal telefon. dah.. kite mane la tau cmne nk tipon nombor indon. kite ckp, esok tanye member.. mcm tak paham.. tanye lagi, lagi dan lagi.. smpai kite diam jek buat bodo.

n tadi.. arief gaduh dgn faheem.. arief tumbuk faheem (tak kuat).. pastu boleh pulak bibik tu nak pukul arief.. die angkat tangan.. tapi still... ehh... lawan tokey.. aku pun x pukul anak aku.. sbb ade cara kalau nk pukul kan.. kat kaki je kan.. lagipun.. tak sampai sehari je pun..

esok.. kene pesan. sbb arief kene tinggal dgn die sorg2.. lusa baru die betul2 baik n boleh g tadika.

tujuan amik bibik.. mop lantai tingkat atas dan bawah, jaga faheem kat rumah, standby jaga baby yg bakal lahir bulan satu tahun depan.. so, kontrak dlm 2 tahun sajok.. smpai kite abes blaja.. insyaallah..

No comments:

Post a Comment

 
;