Friday, October 4, 2013

Akhirnye... menanges jugak....

Setelah setahun... akhirnye gugur jgk air mata disebabkan phd.. dulu dengar dr org jek.. last, merasa kau.. huhuhu...

buat2 tak dapat. biase. tp tak sekuat mana, bila ade mulut2 yg menambah,
- ah, ko ni Pemalas!
- org lain, 6 bulan at least, ade satu paper. ko setahun, ade ape?
- oke. ko boleh pinjam equipment aku. ..... bagusla ko taknak guna barang aku (x ikhlas).
- ko ni menyusahkan aku.

ditambah lagi dgn kawan2 sekeliling yg aktif writing paper.. huhuhu...

so... akhirnye.. ayat2 n keadaan ini menyebabkan emosi yg tak terkawal...

untung org lain... boleh call suami.. ngadu kat suami.. me? not. he's not interested to listen any problems from my side. or.. die akan bg comments yg lagi merobek hati.. hhahahaha... kekurangan die.. tp takpe.. die baik di bhgn yg lain. seperti rajin basuh baju, sidai baju, siap lipat n kemas baju tau! pun x pernah cerewet kalau kite masak ape saje, sedap ke tak, die diam n makan.. sonang..

nanti.. org kate, xpe.. ngadu lah kat Allah.. iye.. ngadu jgk..

cume kdg2.. nak jgk dengar suara yg boleh sedapkan hati.. bagi semangat semula.. now.. totally demotivated.

eksperimen 1st semester, takleh pakai. sbb 2nd semester, kene tukar tajuk bile dpt biasiswa uitm. n mase 2nd semester jgk, tak boleh nk focus, sbb biasiswa terlalu lame tak masuk2.. dekat 8 bulan menunggu. mcm mane nk g lab kalau ko takde duit?

so.. just now.. boleh focus. nak masuk sem 3... so desperately, nk kejar sume benda.. gigih buat eksperimen.. but bile tak dapat... itulah.. mulut2 kejam.

n dapat pulak.. ade student yg baru daftar, tibe2 dpt paper 1st author. dahla die tak buat ape2.. org lain buat eksperimen, tibe2 die dpt 1st author. 2nd, 3rd xpe lagi. ni 1st oke! ambik hasil titik peluh org lain. dahla lecturer uitm. sabo jela.

apapun... still... not give up. still working right now. chayo arni!

8 comments:

monstorious wife said...

biasalah. org bila nampak kita jalan2 bersuka ria terus chop kita malas buat kerja padahal bukannya hari2 kita jalan2 pun. nak buat research pun kena ada mood. Pastu paling tension nnt bila update blog pon ada mulut puaka kata asik updatr blog je research x buat. Geram jek.

arnie said...

thanks kak... akak dah jauhh... sedihnye... betul.. mulut2 puaka.. smoga minggu ni lebih baik dr minggu2 yg sebelumnya. aminnnn... =)

Marni Erza said...

alahai sedihnya baca. utk pengetahuan kau, aku pon dh nak ada satu paper. bln nov ni conference kat indon. haaa. best tak dgr update aku. well muni, biasa lah ada org yg macam tu. kita jgn layan diorg. yang penting kita buat jek keje kite. keje tu pulak, make sure yang betul dan reliable. jgn buat benda yg sama tp kene 2-3 kali. kalau 2-3 kali utk verify takpe. jgn buang masa. pasal paper plak, yes benda ni penting utk prove kerja kau secara ilmiahnya. so all the best.

arnie said...

hmm.. kat sini, paper mmg laju. tp aku jek yg lambat mcm siput.. tula, thn depan, aku nk kene g conference jgk. anak pun dah nak masuk 3. dahla sorg2 jek yg jaga sume tu. ujung mggu jek ade suami tolong. hari2 lain, hari jd the hulk. ok. tq ngah.

Nana Aris said...

nila sebabnye kenapa aku tak berani nak cont phd..tabah ye muni..kalo takde tempat ngadu..meh dtg lunch ngan aku..leh makan kat cibiuk..hehe aku sedia meminjamkan telinga...hehe

arnie said...

wahh... tq nana! hehe.. esok aku kuar dgn dayah. same2 la kami bercerita mslh kami.. bestnye kalau ko boeh join. boleh la, pasni kiteorg set kat bangi.

monstorious wife said...

Actually kan tu salah 1 sbb kenapa aku buat phd kat uk. x yah ada paper pon boleh grad. Malaysia je kejar paper.

arnie said...

haah, kite pun tak paham kenapa ade budaya kejar paper ni.. kalau xde paper, tak boleh naik pangkat la.. bla bla... tp UK, en.suami taknak ikut... huhuhu...

Post a Comment

 
;