Wednesday, October 2, 2013

Shopping kat Halfest Mines

Arini start Halfest kat Mines kan.. 

Sbnrnye, niat nk beli tudung pearl haya, sbb ade diskaun 30%.. sekali, sume jenis Slim. Pearl Haya jenis Slim ni, terletak atas bahu, means, utk org badan besar, t***k besar, confirm la tak tutup aurat dgn sempurna terutama bhgn dr tepi. mmg sgt kecewa. apelah dieorg ni. tapi sbb dah alang2 pegi.... hehehhehe...

ape je yg kite shopping.. maklumla, sume halal.. so beli tanpa was-was.. 

Wajib beli bile g halfest. Coklat. Brand Estana. 3 ketol RM10. So ade 6 ketol = RM20.

Frozen produk pun antara yg selalu kite beli. Brand Emaswari. Satu RM12. Kat Mydin, RM13. Sedap! Kene masak lame ye. Beli sbb, balik dah tak sempat nk tumbuk bawang bagai, so masak nasi n goreng jek ayam ni. Sonang.

Beli jgk. Teringin. Brand Noba. Tak ingat harga,. hehehe.. tp kalau beli 3 bgkus, RM20. pencicah tu, RM3 sajok.

Tak tau cmne leh terjebak beli produk ni. fifi ni selalu jek kat giant kan.. yg tukang jual, sume muka jenis ade kesan jerawat dalam2.. tp tompok hitam xde. bekas lopak saje. terbeli sbb saket hati dgn jerawat. so beli. satu kotak rm75 tapi tadi dpt RM60 n percuma satu tiub lagi.
Haa.. tadi ade mcm2 jenis produk kecantikan. yg klakar, kalau korang tgk muka salesgirl dieorg, ko biar benar jual produk kecantikan? siap kate, produk ni bgs utk hilangkan jerawat. the things is, kalau bekas bole tahan lagik, tp jerawat die, lagi dasyat kot dr kite. adehhhh... dik, cmne sy nk percaya? 

Haa.. yg ni. giler murah. 2 kotak ni, RM15 sajok!

Biasela.. mak buyong. RM10.

Palazo. Jeans Denim. Beli jgk sbb material sgt lembut, mmg berkualiti punye material (sbb sendiri rase n pakai kannnn) jahitan kemas (mmg cerewet sejak budget pandai/pura2 jahit, hahahaha).. RM110 (harga asal), tadi dieorg jual RM80.

Wah2.. bersalin bulan 1 kot.. ade 4 bulan lagik. Dah beli Set Berpantang Jamu Mak Dara uollls..!!! mmg murah. kalau beli set bersalin besar pun, baru RM300.. diskaun rm65 x silap. tapi kite pilih satu2 sbb ade yg kite suke, tak pakai la nanti, dah ade la (mcm bengkung)..
Set Bersalin Jamu Mak Dara yg kite beli, 
1. 2 botol serbuk jamu mak dara (dieorg kate serbuk lg cepat bertindak, terpedaya, belila, tp kite takde hal minum pahit2 bagai).. 
2. Tunku satu jek (lps pakai die suh keringkan), 
3. 2 peket kayu n rempah ratus utk mandian (i loike!), 
4. Losyen param pilis (die gabung param n pilis sekali, bgs utk buang angin terutama kat kepala), 
5. Losyen ibu halimah (utk panaskan badan, urut, die suh letak kat area kaki sbb biase kaki kite sejukkan), 
6. balm ape ntah tp utk bau sahaja.. utk hilangkan pening n mcm2 la.. 

Total RM224 sajok. Diskaun banyak jgk utk setiap brg, lebih RM50 save. Siap dapat barang free.... kat bawah.

Tapi rase mcm tak cukup jek. rase nk beli Teh akar dr NonaRoguy (Sbb kite guna nonaroguy ms bersalin anak 1st. yg tu kalau minum, lawas kencing, panaskan badan, mmg rase sedapla badan.. hilang sengal2..

Freeeee... Pencuci tut and mug.
Beli produk pun, ade yg just nk support. n set bersalin, mmg perlu kan.. kat sini, x semestinye produk bumiputra ye, ni produk halal.. so, kalau non-muslim pun ade, as long as produk dieorg halal..

n dieorg ade gak yg purposely bukak booth utk cari bisnes partner utk tambah cawangan mcm tutti frutti, ice room, mcm2 la tadi. so, ade yg menawarkan peluang perniagaan. 

apapun. balik. mmg sgt penat, saket kaki n blkg pinggang. sekian.

No comments:

Post a Comment

 
;