Thursday, October 24, 2013

Terhegeh-hegeh nk register semester baru kann...

Arini, 25hb, ari last register sem 3 tau.. kejap je kan.. dah masuk tahun 2.. huhuhu... last minit!

Nak register ni ade stepnye... sume online ye.
1. Submit progress report
2. Semua supervisor (sv) perlu evaluate n confirm. (kite ade dua, nasiblah sape yg ade tiga)
3. head of department (hod) atau dean (salah sorang) perlu buat approval. 
4. Baru boleh register oke. 

**Sape2 yg takde biasiswa, dieorg kene bayar dulu guna duit sendiri.. n jangan lupe, UM stands for universiti mahal.

dan yg bengongnye.. kite ni lambat2 kan register.. sbb mula2, ade teknikal problem mase nk register online.. so, nk tggu dieorg settle lagi... 

pastu busy memanjang dtg balik um, utk buat reseach sajok.. beberapa kali balik smpai malam tau. sian anak2, tp nasib ade papa kan... tp kalau papa amik, kdg2 lps magrib jgk.. 

tu yg nk sgt bibik.. sian kan dieorg sorg2 kat tadika/taska.. lagipun tak larat kemas rumah, sental lantai toilet, jamban... saket satu badan. berdiri lama utk masak, basuh pinggan mangkuk periuk bagai.. pun dah x boleh sgt.. now, solat duduk atas kerusi jek yg mampu. (kadang2 kalau dah terlampau saket kat blkg pinggang)
---> kesan epidural yg salah cucuk dulu tu, buat pinggang blkg saket teramat ms pregnant ni.. magrib, pasti dah terkengkang sbb menahan saket.. huhuhu... 

kalau terlalu busy, seriusly, makan tghari pun lupe... padahal mengandung 6 bulan dah mcm rupe nk terberanak. bape ramai tanye, ko tunggu hari je ke.. haishh... balik ptg baru rase lapar giler.. student life sangatt.... hahaha... 

so, cite pasal register.. semalam kite push kedua2 sv supaya confirm n evaluate progress report kite. online jgk n luckily both of them ,ade.. nasib baik ade oke. 

Lepas sv, perlu dpt approval dr HOD atau Dean. ah sudah.. baru terkedek2 carik sape aku punye hod atau dean. salah sorg jek, tp sbb kite dok kat fizik, jadi tak bape tau sgt ape yg terjadik di engineering... tp kat fizik pun x tau jgk. muahahaha... sbb dierg dah tukar, yg lame sume naik pgkat dah.. pastu terus email ke hod.. dean malu.. tinggi sgt. hehhee.. 

alhamdulillah.. pagi ni, die dah approve, title email pun urgent.. dan dah selesai register... hehhee.. 

arini... ade dua aktiviti makan sodap. satu lunch dgn dayah, kat seoul garden, mines.. dinner dgn famili kecik kite, kat pacific hotel, again, japanese buffet. dua2 pun beli kat groupun, jimat uolllsssss...

Minggu depan, ari selasa, minum air gula.. x bestnyeee.... oke. dah nk masuk 7 bulan.... at least 3 paper sblm terberanak. chayo!

No comments:

Post a Comment

 
;