Saturday, December 28, 2013

Kerek

Ari jumaat yg lepas, bergegas ke hospital serdang.
Jantung baby terlalu laju. lebih 160.
Pergerakan pun terlalu lambat.

So, doktor kat klinik suh g hospital.

Sampai2.. biase lah. nurse tanye dgn nada kerek.
kenapa datang? (eh bukan doktor ade tulis ke kat buku merah.. takpe, maybe die nk berborak)

pastu tanye lagi, kenapa datang? siapa suruh? betul ke pergerakan baby lambat? bape kali? jantung baby laju? dah tu awak buat apa kat sini?

perasan tak, soalan yg die tanye, semua pelik2 n berulang2.. sume ade dlm buku. n seolah2 kite yg sengaja nk dtg. adehhh...

yang plg klakar.. kite dtg pakai seluar mengandung. yela, baru 36 mggu, x expect nk bersalin pun. sbb doktor suh check jantung baby dgn alat ctg je, alat tu lagi accurate.

pastu nurse tu tanye, 'nape pakai seluar?', -eh, x boleh pakai seluar ke? nk check perot je kan..
'ikut logik la puan, takkan tu pun tak tau' -serius, logik apa yg die ckp pun kite tak faham. dah malas nk layan. buat bodoh je la.

mmg sakit sikit bile berhadapan dgn nurse. doktor2 kat situ, mcm dulu jgk, (mase arief fahmi), kebanyakkan lembut2 n hormat pesakit. semua slow talk je. sgt berbeza dgn nurse. why?

**apapun.. sian sgt kat anak2.. asyik terperap kat rumah. mama dah tak larat nk jalan la.. huhuhu... malulah nk jalan terkengkang2 kat luar.. nanti abes pantang, mama sihat, kite jalan.. =)

3 comments:

tenku butang said...

Haiiiii..Cakkk!!
done follow sini no. 40
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang.blogspot.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Nazhatul said...

Assalamualaikum..

lama tak singgah blog. blog aku pon terabai. hehe... btw, nak komen nurse tu. apa ke teruk sangat nurse tu? tak boleh pakai seluar? aku nak deliver datang pakai seluar takde masalah pon. doktor siap kasi kain lagi suruh tukar. tapi kat hospital kluang la. hehehe... sanggup dah turun darah balik kluang dari JB. semata2 taknak bersalin kat HSA. HSA mengerikan. aku pernah dengar patient kena jerit dengan nurse. kalau aku yang kena boleh terbantut nak beranak. tapi aku pernah pergi HSA sebab perut mengeras dan baby kurang gerak. nurse layan ok je walaupun kita datang bbukan atas arahan sesiapa. sebab nurse kat KK sendiri pesan kalau perut mengeras baby kurang gerak terus pegi hospital tak yah pegi klinik dah.

dalam kes kau, mungkin nurse tu tengah period. heheh... btw, selamat bersalin, semoga dipermudahkan urusan.

arnie said...

hahaha ayip... tula.. aku pun tak update sgt. baca blog org jek kejenye.

tp doktor2 kat situ, lembut2... nurse jela kan.. huhuhu..

takpe, skrg aku dah minta tukar ke putrajaya.. mcm best jek.. tiap anak, lain2 hospital. ntah ape pengalaman kali ni. hehehehe..

hopefully, dipermudahkan. tq yip! aminn...

Post a Comment

 
;