Wednesday, December 11, 2013

Selangor cuti la sangattt... hehehe..

Arini cuti selangor. gedik kan. 
padahal dah lame kite cuti. hahahha..
tak berani g jauh2 um. 

sbb baby mmg dah turun ke bawah.
bawah tu pun dah asyik saket jek.
kaki bengkak giler2 punye. 
smpai mak pun risau.
hari2 kene sapu minyak panas n nona roguy pun, tp still makin bengkak. *sigh
mggu depan 36 mggu. pastu counting jela kan. *smile

anak ke-3 ni mmg lain.
dulu mase anak 1st n 2nd, masuk 9 bulan pun sihat n gagah lagi utk g keje..
now, baru masuk 8 bulan, 2 mggu lepas, baby dah ke bawah sgt.
smpai jalan terkangkang2 tau! belakang pun saket jgk.
pastu nk sapu sampah lagi. mop rumah lagi. basuh n sental toilet lagi. masak lagi. layan anak2 lagi..
cmtuhlah penyebab kaki bengkak tak hengat. hehehehe...
 
tp bile ingat, kesakitan adlh kafarah dosa2 kite, so redha jela kan..
nikmat juga akhirnye. alhamdulillah... (cepatlah bibik sampai, passport dah siap dengarnye)

arini.. 
en.suami tak g keje.

See.. papa baring sat lepas jogging, so sudah tentu faheem takkan lepaskan peluang. die mmg takleh nampak org baring termasuk mak buyong ni, n abg die. sabo jela kan...

tanpa rasa bersalah. ingat kecik lagi. hahaha..

Lunch tadi. 'nasi ayam paling sedap' dr azie kitchen, tajuk die mmg letak gitu ye.. mmg sedap walaupun xdela semua bahan yg die suh letak tu kan. ngeh2.. cili pun segera jek. kicap pun takdak. sup tu mmg sedap bile letak bawang putih goreng, mak kite pun selalu letak bawang putih goreng kat nasi n sup. ade aroma yg sedap.

Dinner. Mee instant sajok. n sup bebola. ala, sup ayam tadi, tambah air n meatballs.. meatballs yg buat sendiri n simpan kat freeze.

See.. sedapnye la sup ni mama.. adek pun hangguk2 kepala bile tanye sedap ke.. adek nk mangkuk besar oke. tu pun sup die bertambah empat kali! sup bile ade rasa daging, mmg jauh lebih sedap dr sup ayam kannnnn....

Apapun..
aktiviti hari ini.. hanya menjahit telekung. 
siapkan dua psg telekung lagi. pastu baru sambung jahit jubah.

jubah kite buat dua cutting. 2 psg jek dulu.
dua2 kembang ala princess.. 
cuma satu belah tengah, satu lg belah tiga. hehhee.. 
nanti dah siap kite upload. 
dah siap potong n jahit tepi pun..
tggl cantum n jahit zip. tak sabo! (^_^)v

2 comments:

FnF Centre said...

wah,sedap jer tgk bdk2 tu mkn..berselera..

http://norfaezah-zakaria.blogspot.com/

arnie said...

haa... dieorg mmg suka sup. =)

Post a Comment

 
;