Monday, December 16, 2013

Takde aktiviti sangat tapi tetap sibuk

Bukan sibuk buat eksperimen or paper ponnn.
Sibuk benda lain.

Sibuk check-up baby.
Minggu ni saje, 3 hari check-up. arini kat hospital. rabu n khamis kat klinik kesihatan. over.

diebetis mmg ade. now suspect darah tinggi. gilo.

so free selasa n jumaat la kan.

tp selasa. esok. kene siapkan jugak sample jubah cotton nursing friendly tu. 
dah siap cantum, tinggal pasang zip aje. 
2 pasang je pun...
pastu baru prepare another 10. hah.

nape jahit?
sbb ikut nasihat doktor.. x g jauh2.. um jauh..
tggu gigih sikit.. kuat sikit. mingu depan.
doktor kate, anak ke-3 dan seterusnye, mmg akan lebih saket dan penat berbanding kite mengandung anak pertama dan kedua. n tulang pelvik kite pun, akan lebih sukar nk bukak berbanding yg pertama. die kate tadi, anak pertama, seolah2 minyak pelincir baru lagi la... 

so, push baby pun x susah sgt.. anak kedua dan seterusnye, mmg kene push kuat dr yg pertama. 
mmg sakit area bawah tuu, dah dirasai hampir setiap masa. 
terkengkang2 jalan.

seingat kite, mase fahmi, mmg senang je keluar. 
faheem, senang jgk. 
yg ke-3, tak pasti. 
nak keluar tu senang, tp proses nk tggu keluar tu yg azab. 
dgn contractionnye, dgn doktor lambatnyer.. huhuhu...

jumaat. nk siapkan 10 jubah ituewww..... hehehe..

Tempahan Telekung Adinda Ditutup Sementara.. Nak fokus ke jubah princess cut dulu ye.

Kaki mama sangat bengkak. Semua org pun tegur termasuk mak kite. So hari2 kene sapu n urut dgn minyak supaya tak cramp sgt. Tapi budak menyebok ini pun nak jugakkkk!! nyampah. kalau tolong sapu kan kat mama takpe jgk. ni kite kene sapu kat kaki die. Sian mama, dahla tgn tak sampai nk urut rata sampai ujung kaki. perot beso. hehehe..

Dengar bunyik kete. papa! bukan.... dulu fahmi.. skrg die pulak. now, fahmi dah tak heran. dah biase gitu.

Paw mama suruh beli air kat seven eleven. arief fahmi panggil air aiskrim.. yea, cuti ujung minggu, nak bawak jalan, mama pun tak larat jalan.. so g kedai jela, beli jajan dieorg.. n main kat rumah, tgk tv n komputer. itu saje. sian jgk. kalau mama larat, biase bawak je g pool kat taman ni. sabo ye. tggu lps pantang.
So, aktiviti sekitar rumah saje.
Tak larat nk g jauh2..
Tak larat nk jalan2 pun... 
Pelvic pain yg amat.

Tapi.. teringin gak nk g UM.. at least, test satu dua eksperimen kan..
tengokla mggu depan.. insyaallah..

No comments:

Post a Comment

 
;