Monday, December 2, 2013

Tonsil bengkak penyebab arief kuasa dua, demam.

Hari ni.. dok rumah.. menyiapkan telekung yg tak sempat nk siapkan ms weekend.. 
weekend sgt sibuk. anak2 saket. demam. 
takdelah buat ape sangat. 
tp bile ade anak, takde harapan lah kan nk menjahit.. 
karang tak pasal2 gunting jarum beterbangan. heh.

so, pagi tadi.. g az-zahrah terus. biase g klinik je kan..
tp sbb rase faheem n fahmi demam yg berjangkit. 
so rase takut sikit n dah lebih 3 hari pun. 
kalau demam biase, 3 hari dah baik kalau takat minum ubat demam kan..

then.. rupenye tonsil masing2 bengkak.
patutlah tak nak makan. 
sume makan, minum yg biase, sumenye dikomplen oleh arief fahmi.
adek tak reti komplen tp xnak makan langsung.
 
sume tak sedap. milo yg biase feveret die, sukatan yg same pun, die kate tak sedap. 
sah. tonsil bengkak.
adek plg teruk. antibiotik die lain. sbb plg banyak bengkak.
mmg die pun yg kene dulu. demam dulu. 
pastu berjangkit kat abg yg suke minum susu adek die. huh.

Dua beradik nk g hospital. hujan. abg sibuk dgn bantal. adek sibuk dgn kasut mama. heh.

Bosan menunggu! masing2 pandai buat muka. hahaha..

Nasib si adek nmpak abg kene check-up dulu, kalau tak, jgn harap die bg can kat doktor tuh. baik jek ikut ckp doktor. abg sentiasa jaga adek kat sebelah. abg yg boleh diharap, insyaallah.

then tak tau nape. kite pun rase mcm tak sedap tekak. n pening2.. maybe kene hujan n penat sgt. tu jela kan...

so.. arini. masak masakan yg sgt tidak sihat. 
dengan harapan anak2 makan. boley? hehhee..

Nugget. smpai skrg dieorg tak heran. ah sudah, dahla masak byk tak hengat.

Sosej sweet sour. Arief je makan. tu pun komplen tawar. bile kite rase, ok jek. sah, tekak die masih tak rase ape2. minum air vitagen pun ckp tawar!

Begedil Daging. Feveret papa.

Salad. dimana bile dah tak larat nk masak, malas, bekejar mase, sayuran fresh spt ini, wajib ade.
oke. boleh pulak update blog magrib2 kan. hehehehe...

No comments:

Post a Comment

 
;