Wednesday, June 12, 2013 1 comments

Makanan Arab di Restaurant Half Moon, Seri Kembangan

Pertama kali makan makanan arab ni, mase keje kat UPM. mase tu dieorg ajak g restoren arab baru kat seri kembangan. Nama die Half Moon. 

For the first time, mase tu, kite masih tak pandai makan kambing, so order royal chicken. sedap jgk walaupun x bape suke sbb xde kuah. tapi lame2, especially lepas pandai makan kambing, hambek, mmg sodap! (ramai org melayu tak pandai sgt masak kambing, walaupun katering bagai, huhuhu)

then, arituh kiteorg pegi la.. baru2 ni.. skrg dah ade dua bahagian kedai, bertentangan lagi. ewahh.. makin besar gamaknye.. 

kalau nk compare Restaurant Saba dengan Restaurant Half Moon ni, Half Moon ni lg sedap. ntah ek, tp lagi sedapla dr Restaurant Saba tu. Pendapat kite la ye.

Restaurant ni jgk ade bhgn terlindung tau. khas utk pompuan2, famili2.. tp ade gak yg kapel2 duduk dlm tu.. tu dah salah konsep tuh..

Restaurant ni dekat dgn South City Plaza.. Ala, kalau kite dari bangi nak ke Mines, naik flyover kan, ke kanan utk ke Mines.. Tapi nk g sini, kite ke kiri mase kat atas flyover tu..
 
Menu dah baru.. dulu buruk. siap koyak2..
Dok atas meja. anak korang ado? huhuhu...
See.. kiteorg order semua kambing sajok. Mandy Lamb RM18. Haneth Lamb RM17. Madghut Lamb RM17. Harga2 die sgt berpatutan tau. compare tempat lain, mandy lamb die smpai RM35! padahal same jek kuantitinye.
Mandy Lamb. Arief dgn adek punye.

Haneth Lamb utk papa
Madghut Lamb utk mama!
Oke. dari ketiga2 ni, kiteorg wat kesimpulan, Mandy Lamb paling sedap. So pasni, order Mandy Lamb sajok. 

Kat sini, org yg nak amik order dr kite pun, ade yg tak tau ckp melayu (satu hal), english pun tak bole. so kalau nk tanye recommendation dr dieorg, mmg payahla.. nk order kene jelas, tunjuk gambar n ckp betul2.. pekerja lame, ade yg dah faham, pekerja baru, haa kene la buat gaya bg jelas. hehehe..

Ni adelah air yg plg sedap kat sini. Lemon Manggo juice. Rase mcm cucuk straw kat buah pelam terus. pekat sgt n sodap! Harganye 5 ringgit.
Sape2 nk mkn makanan arab sedap, dtg la sini.. =)
Monday, June 3, 2013 0 comments

Faheem suka Dinosaur!

gambo ni 2 mggu lepas sbnenye. mase blk dr majlis kawen adek, kiteorg singgah kat jusco seremban 2.

n kebetulan, gedik cm mengidam kan.. kalah mak buyong. so mintak la jasa papa belanja johnny's... steamboat gitu.

amik set B dlm RM29.90. Cukup 4 beranak makan. sbb anak2 cuma mkn mee, nasi kosong dgn sup. jadik kami la yg makan semuanye. hahaha... biasenye kiteorg tambah extra nasi kosong 3 mangkuk dan beli air, air float oke. Total still bawah RM40. oke la tu kan. semua pon kenyang.

Haa ni Set B yg biase kiteorg amik. Ade bihun skali.

Mmg papa saja tukang masak kalau kiteorg g steamboat. Amie kenyangkan perut dgn sup dulu sementara tggu bihun masak.

Adek yg suka tiru abg die buat. ye. minum sup jgk. skrg dah taknak org suapkan. semua nk suap sendirik. kalau kat rumah, habes berapa kali nk kene sapu, mop n bersihkan lantai kalau die makan. tak bagi, mengamok pulak. adehhh..

Yeahhh dah masak!

Teka ape adek buat. Sujud?

Oke. jika semua anak korang cangkung utk berak. Anak kite menonggeng. tak pasti kenapa. adekah berak lg senang keluar? pelik2 anak aku nih.
Dah abes iyak ma. huhuhu...
Then, lepas tu, rupenye jusco ade buat karnival dinosaur. kiteorg shopping RM80 ke atas kat dlm jusco, boleh masuk kat dinosour tu.

Mulanya faheem sgt takut nk tgk dinosaur tu. baru masuk dah g carik jalan keluar. sekali kat jln keluar, ade pulak 3D dinosaur kan. die punye suke, ntah dekat berapa kali die tgk. lepas tgk, die pusing balik n dgn beraninye tgk satu2 dinosaur yg ade.

Trex!

Tak tau ape name.

Haa.. patutnye yg ni last, tp sbb dieorg x sabo, tengok ni dulu. ala, pendek jek, tgk Trex kene serang dgn dinosour lain. padahal mula2, trex tu yg dtg nk makan dinosour tu. 1 min je kot.

Ade byk lagi dino..

ewah.. mula2 masuk bukan main takut. lepas tgk 3D dino, die g carik semua dino yg ade gigi n bukak mulut. jari kecik tu sbb nk tunjuk kat mama la kan..

Then.. inilah yg terjadi.. budak baju biru yg dok depan sekali tuh, tak nak keluar.. suke sgt die tgk Dino tu ulang2.. naik bosan mama. ade la dekat 10 kali die tengok. smpai terpaksa angkut badan die, bawak keluar.. merasala jeritan faheem yg kuat itu. 
Sejak itu, faheem suke mainan dinosaur kat rumah. hahaha..

 
;