Thursday, September 26, 2013 3 comments

BB cream ke CC cream --- Setia dgn Elianto

Arini nak share pasal product BB cream and CC cream dari Elianto ni..

BB cream n CC cream ni, ekcelli dah mcm foundation utk kulit kite la kan.. n biase bile dah pakai foundation, ramai yg tak pakai bedak dah.. tp kalau nk putih lagik, boleh jek sapu tipis bedak...

So.. dolu2.. kite pakai Loreal True Match.. Harga x bape nk ingat. sekitar RM45++ kott...


Lame jgk pakai brand ni, sbb mmg bile sapu, ianye tak berminyak, lembut jek.. tp mslhnye bile nk bawak masuk ke dlm beg, penutup die selalu tertanggal.. bile dah tertanggal, faham2 jela.. sokmo la tertekan n ade kesan sisa2 foundation kat dlm beg. huhuhu.. ganas sgt kot aku nih.
Then.. kite carik brand lain... yg dlm tiub, slim, senang nk masuk dlm handbag... tapi material tetap kene best tepek kat muka.. akhirnye, jumpelah produk bawah ni..


BB cream Ultra White gitu, RM79, senang cite RM80. pakai, mmg mulus, putih sekejap. SPF pun tinggi 50 PA++. Anti-aging (yg ni penting, maklumlah dah nk masuk 3 series pun thn depan..huhuhu).. n again, die moist kan kulit kite, tak melekit, tak berminyak. smooth jek.. cume yg tang jerawat, xleh nk wat pe lah kan.. hehehehe..
yea.. walaupun kulit menggerutu.. bile pakai ni, kaber la seket. hahaha... lg best tentang BB cream ni, compare dgn brand lain, die 45ml, so lg byk, lg jimat.. berbanding jenama lain, kecik2, tp dekat RM60 dah.. SPF pun x tinggi.. pastu yg ni, banyak giler kot die punye kebaikan selain whitening and anti-aging.. die utk lifting, revitalising, nourishing..

ok.. baru2 ni pulak... popular dgn CC cream kann... material die yg jauh lebih halus dr BB cream.. n td staf elianto tu ckp (peramah n best tau, laki tp pakai skirt, erk), cc cream ni lg bgs la.. die suggest utk kite pilih, Infinity Youth.


Haa.. title pun infinity youth! lagi tahan lama berbanding BB cream bile tepek kat muka katenye lah.. tapi content die sikit berbanding BB cream iaitu 35ml sajok. SPF cume 30PA++ sajok. tp tetap muat utk masuk dlm handbag.
tapi itulah.. die ade dua jenis tau.. satu lagi 'Amazing White', SPF pun 40PA++.. kite kan suke yg boleh cerahkan kulit, sekatakan warna kulit, SPF yg tinggi sbb muka kite jenis yg senang kene sunburn.. patutnye beli yg lagi satu ni.. takpelah... next time kite beli yg tu pulak.. harga same jek RM99, senang cite RM100..

apapun.. kite cuba dulu kan.. bb cream tu, kite pakai 4 bulan kot.. yg ni, x tau la bape lame boleh consume kan.. pakai pun biase pagi, n lps solat zohor jek.. n sabtu ahad, kalau kuar rumah. tu saje.

setakat ni, kite percaya kat product Elianto utk cream ni.. coz kulit kite yg sgt berminyak pun, sesuaiii u..

And bile beli RM99 ke atas.. kite dpt barang FREE!!!


FREE hanya dgn membeli CC cream itu!!! Flourishing Perfume Set. Sebelah kiri, Shower Gel, tengah tu, body lotion yg ade anti-oxidant and 15ml perfume. Untung, takyah g body shop td.. sbb baru nk beli perfume. perfume ni pun, wangi bangattt!!
So, i'm a happy customer today. hahahhaha!! 
Wednesday, September 25, 2013 0 comments

merepek

wahh.. kalau rajin, setia hari update. bile dtg musim busy nye, jarang2 update.

pecite ek.

mak mertua kimo
ujung mggu ni, isnin, en.suami teman mak die g kimo. ptg tu bk sini balik.

telekung adinda siap 12 psg
isnin tu jgk, telekung boleh amik!!! yeahhh.. limited. hanya 12 psg sajok. yg ni, kain kaler putih, lace jek kaler2... so, ari selasa atau rabu mggu depan kite update kat fb n website. tu pun kalau belum habis dijual..

eksperimen gagal sokmo
kite buat eksperimen. tp result tak bgs. buat balik. x bgs jgk. sedih. tp esok buat lagik. n lagik. lagik... bak kata imam Hassan al-bana, 'berputus asa bukan akhlak seorang muslim'... so, dont be. =)

**sy sgt suke tudung pearl haya! sekian.
Tuesday, September 10, 2013 0 comments

Bibik sampai..

tadi mak hantar bibik.. ni tak pakai agent yea. kalau agent ribu riban kann.. belum lg kalau bibik tu larikk.. agent biase dekat rm7k-8k tau.. dieorg jual org.. keje belum tentu pandai buat. huh.

so.. g indonesia sendirik.. dieorg buat passport sendirik.. so, bile dieorg dtg sini, kite buatkan permit dieorg.. pastikan umur dieorg bawah 45 thn oke. then, x smpai pun ribu riban.

so. pasni.. nk buatkan permit die...

tapi itulah.. percakapan die, kite kurang jelas.. mcm tak bukak mulut.. tapi.. tapi.. faheem boleh main dgn die.. tak takut pun dgn die.. so.. hopefully Allah permudahkanlah kann...

anak pun nk masuk tiga.. dua ni je pun.. rase mcm hari2 berperang.. penat seyy.. gaduh baik, gaduh baik.. pastu terjerit2 si kecik bile dah nak kalah. rebut mainan la.. mcm2 la.. penat tau dgr anak asyik menjerit jek.

since arief kene chicken pox.. so, adek tetap akan dihantar ke taska.. sbb dah bayar sebulan kat situ.. lagipun, faheem belum betul2 ngam dgn bibik ni kan...

pun bibik ni, byk kene ajar.. sapu td pun x bersih. huhuhu... kite suruh die sapu balik. keji? no lah.. mengajar.. lps ni, bersihla kan kalau sapu.. hehehe..

hmm.. cume.. malas nk layan die pasal telefon. dah.. kite mane la tau cmne nk tipon nombor indon. kite ckp, esok tanye member.. mcm tak paham.. tanye lagi, lagi dan lagi.. smpai kite diam jek buat bodo.

n tadi.. arief gaduh dgn faheem.. arief tumbuk faheem (tak kuat).. pastu boleh pulak bibik tu nak pukul arief.. die angkat tangan.. tapi still... ehh... lawan tokey.. aku pun x pukul anak aku.. sbb ade cara kalau nk pukul kan.. kat kaki je kan.. lagipun.. tak sampai sehari je pun..

esok.. kene pesan. sbb arief kene tinggal dgn die sorg2.. lusa baru die betul2 baik n boleh g tadika.

tujuan amik bibik.. mop lantai tingkat atas dan bawah, jaga faheem kat rumah, standby jaga baby yg bakal lahir bulan satu tahun depan.. so, kontrak dlm 2 tahun sajok.. smpai kite abes blaja.. insyaallah..
Tuesday, September 3, 2013 0 comments

Arief Fahmi si mulut manis =)

ini die.. si abang.. sulong...

kite ni, bukan terhegeh2 sgt dgn pujian.. penghargaan.. kemaafan.. 
tapi.. kite ni manusia je kan.. sedikit sebanyak.. 
bile ade org hargai, sure kite happy n bersemangat kannn... 

sbb tu.. 

kalau kite masak.. kite tanye fahmi.. 
Scene 1:
mama: arief sedap tak?
arief: delicious la mama!

Scene 2:
mama: sedap tak yang?
arief: sedap la mama.. macam mane mama masak? 

Scene 3:
mama: amie, sedap tak? rasa ape?
arief: sedap. (smbil tunjuk jari very good).. nanti mama masak lagi ek.. thank you mama... 

kesimpulan: mama tersengihhhhh lebarrrrr.... sejuk hati.. bersemangat nk masak sedap2 utk arief fahmi. (^_^)v

tu baru masak.. kalau kite beli n cuba baju baru.
Scene 1: 
mama: amie, cantik tak baju mama? (smbil menggayakan depan die)
arief: cantik! mama beli kat mane?

Scene 2: 
mama: arief, cantik tak?
arief: cantik! cantik sgt! sape bagi? (nmpak sgt mama spesis org bagi baju free kann.. hehe.. nenek awakla yg suke sgt beli baju utk mama.. bukan utk mama jek, utk semua anak2 n cucu2 die..)

Scene 3:
mama: arief, cantik tak baju mama?
arief: fuyyohh! cantiknye! mama dapat kat mane?

Kesimpulan: mama happy sgt nak. hahhahaha... (rupenye, org tua pun happy bile dipuji.. muahahaha)
Ini die! Arief Fahmi! Kalau amik gambo, selalu tak tgk kamera tp gaya ntah ape2..
yang pasti... setiap pujian, selalu ade pertanyaan kat blkg.. mcm 'mama masak ke?', 'mama beli kat mane?'.. hehehe..

tp kalau x sedap, die ckp x sedap ye. hahahha.. tapi biase, mama dpt pujian sajok.. jarang2 dpt yg x sedap tu.. hehehe...

sejuk hati.. smoga die pandai jaga hati mama smpai besar.. jaga hati isteri.. jaga hati cikgu2.. 

smoga jd anak soleh mcm ustaz don.. aminnnn... dan berilah die, wanita solehah sebagai isterinye. aminnn... (amboi!, kecik lg ko dah doa mcm ni kannn.. hahhaa.. masa akan berlalu dgn cepat, kejap jek lagi)
 
;