Saturday, January 25, 2014

bibik baru lagi

Kite da ade bibik.
bibik sampai mase kite balik bersalin.
dr Lombok. ade suami n anak 5 org.

ade yg memudahkan.. ade gak yg memeningkan..
apapun, die masih baru, jadi bg jela peluang utk die belajar.
sbb lombok tu kampung yg susah, xde keje, dats y ramai org lombok dtg sini..

tak tau la kan.. masa mula2 nk amik bibik ni..
ramai mulut2 bercakap tanpa berfikir perasaan org..

'ala, sy besarkan 4 org anak, takde bibik ponn, semua anak2 berjaya jgk' ade kaitan ke?
'nak buat apa bibik, sedap la kau' jeles? ape bibik tu mampu buat semua keje seorg diri?
'nanti anak2 ko syg kat bibik, tak nak dgn ko lagi' mak sy, makcik2 sy, yg ade bibik, takde mslh ni ye, anak2 tetap syg kat mak ayah msg2..

mulut org.. tak bole nk tutup.
apapun alasan, bg kite, seorg ibu bapa tu, berjaya dlm mendidik anak2, apabila anaknye confirm masuk syurga, bak kate ustaz don la kan. selagi kite tak confirm, tak payahla kite mandai2 judge org lain tak pandai didik anak2. ye, kite selalu kene judge begitu.. anak masuk dlm buai pun, kecoh!

takpe2.. sabar.. yg penting, pasni, kurus! jogging! research! abeskan phD!

semalam.. pos laju sampai.. yeahh.. mak ngah adiahkan baju gaun! ala2 princess gitu.. hehehe.. mmg abesla budak ni bile die besar sikit. sume mmg mama pakaikan baju yg ala2 princess gitu..
Ini die, baju mak ngah bagi! tq mak ngah!

Adek punye, sume die nak main dulu.. hehehe..
oke. baby nanges.

2 comments:

Rai Ourkizuna said...

biar la orang nak kata apa.. masing masing punya preference kan.. ada bibik pun bukan bayo dari duit dia..hehehe..

arnie said...

thanks sis.. so true. bukan duit dieorg pun..

Post a Comment

 
;