Thursday, January 16, 2014

Makanan kat hospital.. pbbr dgn putrajaya..

Hehehe.. saje. nak share makanan kat hospital..
antara 5 hari 4 malam kat Pusat Bersalin Berisiko Rendah (PBBR), presint 8, putrajaya dengan 3 hari 2 malam kat hospital putrajaya.

disebabkan harga wad kat PBBR sehari 3 ringgit jek, so tak bole komplen ye. 
tu pun dah kira hebat n best. 
hospital putrajaya, dikategori 1st class kan... so, tak fair la utk perbandingan.. tengok ler makanan yg sodap2 ituew...


Ni bilik kat pbbr.. seorg satu bilik. kite dpt main bedroom dgn toilet kat dlm. siap aircon sume ye.
Breakfast die. hmm.. sedap. cume... kuantiti sikit. kite lapo giler kot. huhuhu.. tepi tu, milo yg dibungkus siap2 dlm plastik beserta susu dan gula.


Lunch. sawi dgn ayam black pepper.

Lunch atau dinner. sawi dgn ayam sambal panggang. baru dpt buah sunkist.

Iya! itu die, sawi lagik! nasib sawi adlh sayur feveret! dgn ikan sambal goreng xde kuah. limau sunkist jgk.

Ini minum petang dgn kuihnye.


Hospital Putrajaya pulakkk...

....
..
.
oke. kat bawah ni.. lauk kat hospital putrajaya. perghhhh... mmg sgt sodap oke! sume dihidang on time n panas2 lagi...


Siap ade puding jelly lagi. Sup ikan jenahak oke dgn sayur bendi.. pastu ade dua jenis sayur lagi. mmg terkejut kejap mase ni.


2 jenis sayur jgk dgn ayam sos black pepper yg sgt sedap. buah betik!


2 jenis sayur yg berlainan dr hari ini n semalam. ikan senangin oke, masak lemak cili padi! sedap sgt!
Minum petang die, bubur kacang yg dihabiskan oleh en.suami.
Memang makanan kat hospital putrajaya yg terbaik la.. even jauh lebih baik dr hospital serdang n an-nur. kih kih kih.... dahla kite mmg jenis kuat n suke makan sayur.. sayur byk, mestilah lg suke!

hospital putrajaya ni, kite dok dlm bilik 4 katil, jadi satu malam RM40 aje. dasarrr penakut. how. hehehhee...

No comments:

Post a Comment

 
;