Tuesday, January 14, 2014

Smoga fateha boleh la discharge esok..

Takde gambo. tak jumpe card reader. haah, manual lagi ye.
maklumlah, amik gambo pun guna hp bb murah jek.
kene transfer pun guna card reader. huhuhu...

fateha masih kat wad.
esok ari ke-7.. harapnye boleh la keluar esok petang.
sbb 7 hari adlh kerana, die dimasukkan antibiotik.. so antibiotik mmg 7 hari la kan..
sbb infection kat perut..

fateha sgt kuat minum susu tau.
nenek die kate.. yg dpt tengok dr tingkap kaca jek..
geram tgk die. gemok! 3.81 kg kan...
pastu nenek ckp, mane tak kuat minum susu, semua die nk telan sampai air ketuban pun die telan! hahahaha... so true!

die dah tak muntah kecuali muntah susu formula.
nasib uolls.. muntah susu formula.. kalau muntah susu badan, menanges mama!
dahla semangat gile nk bf 2 thn. chayo!

ade curik2 amik gambo die time bf die..
tp again, tak jumpe card reader.

lagipun, hari2 ulang alik dr rumah ke hospital putrajaya..
dahla jauhhhh mengulang... dekat 30-40 min baru sampai..
pastu waktu mellawat jek..
dari pukul 12.30-2 ptg.. pastu gigih menunggu sorang2 sampai kul 4.30 ptg..
4.30 ptg sampai kul 7 ptg.. dekat2 kul 7 ptg, baru balik..
maklumlah, xleh drive lagi kan..tggu org hantar n amik je la..

fahmi pun merungut, mama amik lambat.. nape sampai malam. sayu dengar.
bukan sengaja...
paling awal pun, balik kul 6 ptg gitula... sampai amik fahmi faheem tetap kul 7.30 malam ke atas.

mmg merenyah sgt sbb asyik ulang alik..
pantang patutnye kene byk duduk baring.
tp sbb merenyah sgt, mcm lambat jek jahitan bawah n sakit kat perot nak baik..
dah la kali ni byk jahit. huhuhu...

kat hospital pun uolls..
yg duduk kat kerusi tu, muda mudi, budak2 main ipad, smartphone bagai..
takdenye nak bg can kat org lepas bersalin mcm kite ni, yg berstokin, jalan mcm siput sambil pegang perot, utk duduk.. dieorg buat dekkkkk jek.. sedih kann...
org tua pun kene diri.
minta2 anak2 kite nanti tak mcm dieorg.. minta dijauhkan lah ya Allah.. aminnn...

oke. dah kul 2 pagi.. nak tido.. tp nak mengepam sat..
esok nk bawak utk fateha.

minta2 esok boleh la die discharge. aminnnn...

No comments:

Post a Comment

 
;