Sunday, February 23, 2014

Fun Picnic Al-Fateh

22 feb, sabtu, semalam pagi..
kiteorg g fun picnic al-fateh.
dieorg buat kat dataran nilai.

bibik sedih x dpt ikut. mslhnye proses lanjutkan visa die belum siap. die mcm tak faham pulak. 
nanti semua dah siap, haa, ikutlah mane nk ikut.

banyakkk gambonye...
Fateha in action!

Eskrim ni, dieorg tak jakun, sbb kite selalu buat. tu yg ieorg expert jek makan. seriusly ramai budak tak tau nk makan mcm mane aritu..

Ni aktiviti faheem. carik kismis dlm surat khabar ni. ade yg dpt banyakkkk... sbb mak bapak toolong carikkan. cett.

Faheem dpt satu jek. sbb die tak reti berebut. tu pun kite yg carikkan last minit. bukan pertarungan anak2, tp pertarungan mak bapak! heh. =) tapi die still happy, makan cepat2 sblm abg sempat ngecek.

penuh! plg ramai group oren. group kiteorg la. =)

Arief dgn besfren die tgh tunggu turn utk event die. masukkan air dlm botol. jalan mane2 pun pegang tangan.. haa, ko adooo? hehehe...

Faheem tetap carik si abg... 'mi mi'

Arief dah kat depan. kiteorg kalah sbb x ikut rule. ngelat. sorg belum abes, sorg dah lari. pastu terlalu excited, smpai 2, 3 org lari serentak. mmg tak terkawal group ni n masing2 teralu laju n hyper!. mak bapak pun excited, smpai ade budak kene seret dgn mak sbb x nak lari. heh!
Arief: kite kalah ke mama
Mama: haah, kite kalah.
Arief: Sbb tu kite tak dpt adiah mcm org lain kan mama. mcm sedih.
Mama: haah.. tp takpelah. yg penting, arief happy tak?
Arief: happy. Die puas hati. tak tanye soalan lagi. (^_^)v

Mama n Fateha in action. haa, sape kate kite kuruih.. nampak tu lengan sebesar2 lengan. tu pun cover badan yg mcm mangkuk tingkat. huhuhu... mggu depan start jogging n diet.

Pipi selambak yg sedap digeget.

Faheem n adek yg tido... bising2 pun mampu tido. hebak, kate papa.

Haa.. ni teacher kesayangan faheem. ni die yg edit n bg kat wassap. Teacher kila. dah nk smbg blaja pun kat kuis. good luck sis!

Ni pun teacher kila bg mase faheem kat taska. gedik la pulak anak aku. heh.
Balik tu, sempat singgah nilai 3, untuk menge'pow' papa. again selepas perabot? tgh tunggu gaji ujung bulan ni, utk seterusnye. haa, kite mmg dah tak pedulik.
Beskal utk faheem yg tuannye pun tak nak main. last, rasanye utk fateha.


Sccoter fahmi jugak yg direbutkan. *sigh

Malangnye, pagi sebelum sampai, dpt panggilan hangit yg sgt men'down'kan kite.. tula.. sebelum mati, kalau boleh, jgn buat dosa besar.. kan dah, bapak terpaksa call utk minta maaf bg pihak. 
still annoying n hurt.

Yang penting anak2 excited.. n happy.. n kalau lah tak diganggu panggilan tu, tentu dieorg lg happy sbb mama yg happening. i peramah u.. sume teacher kenal. perasan!

2 comments:

monstorious wife said...

GErammnyaa tgk Fateha. Bam bam sangat!

arnie said...

sangat bam bam! baru sebulan dah 5.3kg. hehehe.. =)

Post a Comment

 
;