Sunday, February 16, 2014

Potluck sony dan ex-sony

Semalam..potluck kat rumah k.salmi..
Geng sony n ex-sony..
Seronok sgt.

Yg extremely happy, mestilah budak2..
Bygkan berkawan dr sblm dieorg kawen, baru kawen.. Tup-tup jumpe msg2 dah dua, tiga.. Mane x meriah..

Mak n apak, msg2 x berenti makan sbb makanan tak berenti di'supply'..

Konon kul 2.. Skali kite org pertama dtg.. Hahaha...
Disebabkan en.suami xde, so kite dtg sorg dgn faheem saje. Siapa lg peneman mama..
Fahmi n baby tggl dgn bibik.

Mula nk bwk fahmi, tibe teringat dieorg mcm anjing n kucing bile berdua, bahaya pulak drive sorg2..
Permit bibik belum siap, so itu kisahnye kami dtg berdua.

Ini lah makanannye.. Tu pun ade lg kat meja dapur.. Macaroni bakar, nasi ayam, ayam percik, nugget sosej.. Mcm2 la...
Ade besday boy here.. Adam anak no dua k.erizna.. gambar bawah, semua tak sabo nk tiup. hahahaha..

Faheem n muqri dok depan skali.

Hafiz! comel!

Muqri n hafiz meratah cream. hehehe

Main kat luar

Seronok sampai tak nak balik.. nanges2 dlm kete sampai tertido..

Dalam rumah pun bersepah ha.. mane tak heaven for the kids.. dah sepah dlm, dieorg main kat luar pulak. bijak tak. hehehe..

    
Ade 6 famili jek.. 2 org jadik otai sony.. 4 org bg flying kiss suda..  

Mengimbas sikit kenangan kat sony..
Dpt keje kat sony, lepas abes jek pekse kat Utem.. bulan 3 abes, awal bulan 4, keje. 
Of course mase dah kawen. 
Kite kat Software Department. 
R&D utk TV Sony Bravia. 
Gempak ke? idak..
Tulis je mcm gempak, padahal keje kite, group kite lebih kpd testing, troubleshoot, evaluate khas utk department kite tu la.. yg berkaitan dgn software sahaja.. 
Group software lain yg buat coding. dieorg buat salah, kiteorg highlight. belum lg kene hantar ke QA. lg power dieorg punye testing n evaluation.

Mcm anak dara? tak.. mase ni dah kawen n tgh pregnant. sblh tu, masih anak dara, pada ketika itu. hah, kat toilet sony!

Ni farewell kite.. nk smbg blaja la sgt.. group kite. ketua group miss paw, selang 2 dr kite yg pakai spek. sume pompuan.

Ni tempat kite. testing, trobleshoot, sume dr sini jek. tu satu tv je kan, kecik, last day.. biase berderet2 kat kiri kanan, sebesar2 tv, sampai panas giler kot. oh ye, kantoi bukak tv. hahaha... kite ok lg, dieorg bukak ps3 tau! ms tu ps3 belum launch lg. jakun la kan..

Ni head department. Tom san. ensem n sgt2 la baik..
Ni software department. mase tu ade 4 group. pun bukan sume ade kat sini. celebrate besday sape, x ingat.
ok.. pasni tggu next potluck. rumah sape ek... hehehe...

No comments:

Post a Comment

 
;