Thursday, March 20, 2014

Abiskan Voucher Buku. Yeah!

Semalam kat Pesta Buku AntaraBangsa kat PICC, Putrajaya..
Buku2 MPH..

purpose... nk carik buku aktiviti n apa2 utk amie n faheem..

dan menggunakan voucher. hehehehe..


Tadaa.. ni voucher nyerr.. RM250.. banyakkan..
Since kite pun dah takde buku pelajaran or ape.. so beli utk anak2 jela.. as long as buku n ape yg dibenarkan mcm stationary kan.. tp stationary mesti 20% dr jumlah buku. oke jek.

Ini amanah bak kate Dr Zaharuddin.. Kat akhirat kene tanye ye.. Berani sgt ke nk berdepan dgn Allah utk jawab? mulut terkunci.. So, jgn jual. beli jek apa2 buku or majalah or stationary..



Khas utk amie. Maths n reading n flash cards. n drawing book utk kreativiti amie n faheem melukis.


dua kanan tu khas utk mama la kan.. satu-satunye cara utk buat betapa sayang n rindunye diri kite kat Rasulullah.. dgn menjejak sirah perjuangan beliau n sahabat.. tu cara kite. lain org, lain caranye.. cubalah..
Buku Juz Amma Ensiklopedia, bagus sgt utk hafazan amie. since dah byk surah die hafaz, n kat buku ni, siap cite makna n kanapa turunnye ayat.. cara bercerita pun utk kanak2 faham n menarik bukunye. bagus sgt buku ni. mahal jgk rm50 rasanye, tp ade less 10%. takpela, pelaburan akhirat utk anak kite.


Reading n aktiviti lagiii..


Kaler tu murah! 50% sales! n pen ni pun sgt murah! biase belli rm4 or rm5 sebatang kan.. pen ni, sales satu hari jek, semalam, singgit sebatang! Rembat 10 terus.
Yang ruginye, rupenye smlm Dr Mahathir ade datang utk perasmian.. kite dgr bising2, tp tak terasa nak tgk pulak.. ruginyeeee... haishh...

Tapi, MPH kann... so xdela murah mane.. buku2 agama n bahasa melayu plg murah pun diskaun 20%.. english 45%.. tak sebanyak mane pun.. tak mcm Wolf tu la kan.. tu super crazy murah..

Tapi jgk, kalau korang masuk, cantik sgt dieorg deko tempat tu.. tersusun n siap ade tempat duduk cantik kalau penat. tp sorry, xde gambo sbb hp tertggl dlm kete. huhuhu..


Sedih n bimbang kan.. Ni kat TM Head Quarters.. utk MH370.. sedih dieorg hilang. tp takut sbb membabitkan keselematan negara, in case hijack la.. ni baru satu kapal terbang, lps ni?
 Bak kate Prof Dr Alya, Satelite bukan milik kite.. **scary


Back n Safe. Aminnn...
Salam Jumaat. Bykkan Selawat. =)

No comments:

Post a Comment

 
;