Monday, March 3, 2014

Jahit Tudung Twist

Alkisah.. 
dah lame sgt teringin nk g kelas2 yg kedai Karysma kat syeksen 4 tambahan..
dieorg selalu buat mcm2 kelas tiap2 bulan..

yuran RM50 jek. murah uolls... ni pun termasuk barang belajar n lunch.
haa.. cuba cite sikit blaja kelas mane yg byr rm50 siap sedia barang n makan?

google, baju kurung je pun rm200.. tu pun kain sendirik. 
makan sedap tau.. nasi ayam berempah. haa, hadooo.. siap boleh tambah. kih kih...

Kelas pun boleh pilih yg kite suke jek. kite tak suke nk blaja sume. 
nk blaja yg kite suke n kite pakai jek.
so. kite join kelas tudung twist.

Oke. ni sample utk Tudung Twist nye.. Labuh kan. Saiz L. Okela utk kite.

Utk gunting tudung, lipat serong ye. Ni kain kite pilih. Lycra blue pattern. Ade pink n hitam. tp kite pilih biru la.

Tu dasar nye. gunting sajok n tgglkan stgh inch utk basi. tak tgglkan pun xpe, sbb mmg dah beso saiznye.
Utk muka, kalau syria atau letak awning, 10" sahaja.
Utk letak awning n dagu, 12".

Ni contoh awning n dagu.

Tips tak ekslusif uolls.. korang kotak jam jgn buang. boleh guna utk letak jarum peniti n jahit cm gini.. jadi, lps pakai, terus tutup. takdelah bersepah2 sane sini. kemas jek. just beli atau jahit bantal jarum tu jek.

Utk lycra jgn lupe, beli tapak lycra. kaler putih gini. kalau tak, jahitan tu akan senang lompat2.. apa itu lompat2, jahitan tu ade yg die jahit, selang 2, 3 tak jahit, pastu jahit balik.. gitu la.. x paham sorry.

Tips tak bape ekslusif jgk, once pakai lycra, cikgu tu cakap, tukar jarum besar sikit.. saiz 16 atau 18. jarum jeans tu.

Tadaa... ini tudungnye.. hujung tu bole la hantar jahit tepi. jahit tepi gulung atau t-shirt. budak tu sentiasa ade. how?

Kite letak awning jek. malas nk letak dagu. Nanti nk carik awning yg lebih best sikit. awning ni oke jgk, bole basuh gitu.
Bosan ke dgn muka model tu.. 

oke takpe. 

kite tukar.


....


..

.

Model Baru! Hambek. muahaaahaha..
Tudung ni, jahit utk kite jela.. 
tak rasa nk amik tempahan or jual. buat masa ni. 

oke. bai.

No comments:

Post a Comment

 
;