Tuesday, April 8, 2014

Batu api

Kite tak tau sape.
Tapi ade pembaca yg menyampai kat en.suami kite burukkan en.suami kat blog kite.
Perkara ni berlaku masa tahun lepas.
Di saat kapal kami dihempas ombak badai. cewahh, bermadah.
Pembawakan budak, ustaz kate.

But. the things is, why she/he need to jadi batu api?
Tau tak, org boleh salah tafsir atau salah anggap apabila ade pihak ketiga menyampaikan.
Seolah-olah perkara itu teruk sgt.

Then, alhamdulillah, bile di'explain', en.suami pun x kesah ponn...
setakat kite bebel tentang balik keje lambat, workaholic, penjimat sgt smpai kdg2 tu kedekut..
die tak kesah sbb mmg itu bini die bebel hari2..

lagipun die pun bebel tentang bini die kat officemate die kannn...
siap pasal bini2 officemate die pun kite tau.. see...
uolls ingat laki tak bergosip? sape mak jemah? laki ke pompuan? hehehehe...

walaupun die kedekut, rumah, keperluan brg dapur, susu, pampers, mainan anak2, die tidak berkira ye..
dan yg plg penting, yg plg kite sedar betapa pentingnye en.suami penjimat ni is, SAVING.
saving mmg sgt penting. byk rumahtangga boleh bergaduh bile takde duit kann..

n kite pun mmg tak suke tgk lelaki yg spesis boros..
suami gaji kecik tu lain.. sekali sekala tu lain.. ni yg asyik beli benda bukan2, tak pakai, dah ade hp canggih nak beli lagi canggih, dah ade kereta yg best nak lg hebat.. pastu suh bini beli bile tak mampu? *sighh..
teringat dulu.. ade kawan laki yg sgt boros.. abes duit kite!
kete kite pun jadik mcm kete die. how? kite pun mcm lembu kene cucuk hidung.. beban.
pastu kene tinggal lagi mau tanye kenapa. *lega.

mmg bersyukur since kite pun masih belajar..
tak boleh nk saving sgt.. hutang pun masih byk..
especially kene byr balik mybrain15.. huhuhu.... 35k tu..
mmg kite sendiri blaja saving n manage duit dari die..

berbalik dr cite asal.
serius kite tak faham, apa niat die cite benda ni kat en.suami..
nak kami gaduh? nak runtuhkan rumahtangga kami?
tau lah belum kawen kan.. tak perlu jadi batu api sgt. *ops!

2 comments:

monstorious wife said...

Sapa la jd tukang sampai tu. Mesti org tu kenal arni n husband jugak. Biasala kan mulut orggg mmg mcm tu.

arnie said...

kenal n rapat2 sgt2 dgn en.suami kite kak.. dgn kite so so jek.. ape ntah motip die jdk batu api. *sigh

Post a Comment

 
;