Monday, April 7, 2014

Cameron Highlands Part 2: Time Tunnel

Oke.
Tempat kiteorg petik strawberry tu, ade Time Tunnel ni sekali.
Dulu x masuk sbb mcm tak best.
Now masuk sbb nampak mcm best.
Sekali masuk, best jgkla.. macam-macam adaaa....

Tiket pun murah sajok.
Adult RM5, Children RM3. Faheem n Fateha, Free....

Depan pintu masuk

Budak2 masuk terus nampak segala mainan.. berkejaran jgkla...

Dalam lagi banyak. Benda2 sejarah lama, barang2 zaman dolu2, n sejarah cameron highlands.

Ade pepsi woooo... Faheem tgk papa berlakon. Amie jadik alien.

Kuda kayu yg sukar utk dilepaskan.

Uollssss... kite jakun tgk timetables ni... sgt bgs n mudah.. penat jek aku hafal sifir kat sekolah dulu.. kalau x silap, amik satu ptg jek hafal sifir 2 sampai doblas. tu pun lambat, darjah 5 oke,  tu pun sbb asyik kene rotan. heh.

Faheem nk car bawah tu.

Pelbagai koleksi mug.

Die suke org amik gambo die. how?

Tak nak kalah! hahhaa..

Anak2 pun jd supporting actors gitu..

Sanggup duduk utk berlakon. ko hado? poyo kan..

Yg ini biase. beginilah kalau kite tgh menjahit.. haishh...

Salah satu view yg legend n chantek.
Okla. 5 hinggit jek kan.. 3 hinggit utk budak. masukla.. best jgkla.. dpt cite kat fahmi, barang2 lame.. dolu2, nenek masak guna ni.. dolu2, benda ni guna begini begitu.. selebihnye bermain saje di dalam itu... kih kih kih...

Coklat strawberry biase.. Ni, gigih carik White Coffee Strawberry, Chocolate Drink Strawberry, ade byk lagi yg xde dlm gambo mcm freeze magnet, purse, stokin, keychain.. pendek kate serba serbi mesti ade cap strawberry.. 
Teringat dulu.. ade member colleague minta belikan strawberry.. the problem, bile blk ke bangi, strawberry tu rosak. so nk bg mcm mane. mesti die ingat kite kedekut kan.. tp xpella, now die blaja kat aussie, kat sane boleh beli sendirik n murah kan...

Pastu g pasar lambak.. beli food.. makan ayam percik yg sgt sedap! malas nk amik gambo sbb dah terlalu lapo.

No comments:

Post a Comment

 
;