Wednesday, May 14, 2014

Belajar langsir

Hmm.. x byk cite pun..
Sbb busy la konon.. hehehe..

Tapi smpat blaja jahit langsir..
Berbaloi sgt tau blaja kt karysma ni..
RM50 dpt 4 pattern n basic jahit langsir..
Dari cara nk ukur tingkap, kain sampailah pattern..


disebabkan belajar, so ade 4 pattern terus dlm langsir ni.. dari kiri sekali yg gelembung tu, pattern pertama globe, sebelah die ade dua yg sama pattern kedua triple pinch. satu butang tgh2 tu, nama die singapore pattern, last sekali basic langsir je.. x ingat nama die. So raya tahun ni setelah 4 tahun x tukar, akan bertukar langsir baru. Yeahhh..
Pastu.. now mmg musim budak lab kiteorg nk grad kot. ramai yg tgh tulis thesis.. n kakak yg pakai tudung coklat tu, baru lps seminar.. then die blanje kiteorg makan nasi dagang..

First time makan nasi kerabu kelantan... sgt sedap. Approved by kelantanese aka husband die.. hehehe..

kami. Ni lah bilik kiteorg.. kecik je kan.. n kongsi.. selebihñye dieorg dok kat lab especially foreigner student.. meja kite yg kakak baju hijau depan tu duduk..tepi pintu gitu...

Nasi dagang kelantan. Harga RM6.50 dari shah alam syeksen 7. Lupe nama kedai. Jakun sbb ade byk lauk.. ade nenas, sambal kelapa n kari die mmg marvellous.. sgt sedap.. cume sbb nasi pulut kan, so sume org pun kekenyangan yg amat. Tp mmg sgt sedap!

Ini hj markom. Ade 6 cucu sudaa... yg die pegang fateha pakai suar pink.. yg botal tu ali zikri anak ani. 6 cucu semuanye.. Fateha sorg je pompuan, nenek panggil hang li po... yg lain laksamana n hulubalang jek. Hahhaha..
Pengalaman ani bersalin lagi teruk dr kite.. darah beku masih tertggl kat dalam.. so bile die check kat hospital daerah kulai, johor sbb dah blk jhr mase tu.. staff nurse bukak, korek n jahit balik hidop2!!! Tak bius oke. Sepatutnye kene hantar ke main hosptal tp satf nurse kat situ nk buat..

Die kate mase bersalin pun die bole tahan sakit tp mase bukak, korek n jahit balik.. air mata kuar dgn sendiri sambil teringat segala dosa die. N die pun dah nice dgn semua adik beradik die. Hahhahaa...

ini fateha.. pejam celik dah 4 bulan anak dara sorg ni.. gambar diambil oleh faheem..

Rasanye telekung adinda akan dibuka balik sempena puasa n raya. Tp harga mgkin naik sbb kite nk buat iklan. Tp mcm biase, harga kawan2 sile email, pm or wassap ye.. ade special..

Oke. Nk prepare utk eksperimen yg kene repeat. Again? Student life... huhuhuhu...

3 comments:

Joni vira said...

Assalamualaikum salam kenal,kami jg usaha langsir/curtain di indonesia-jakarta,semoga usaha jahit langsir» sukses

arnie said...

terima kasih. =)

inspirasiku said...

Assalamualaikum,
Boleh tahu puan belajar jahit langsir kat mana. Kalau boleh bagi alamat dan no contact jika masih ada dalam simpanan la, sebab dah lama kan.
Terima kasih.

Post a Comment

 
;