Monday, May 5, 2014

Outdoor Camp Fahmi

Outdoor Camp by Al-Fatih Intergrated
30 April yg lalu..
Kite join as volunteer.. konon la nk tolong tp ekcelli nk tgk anak. hehehe...

Dieorg buat kat Putrajaya, Presint 9. Terkenang hospital bersalin aritu.. huhuhu..


Budak ini mestilah ade. Superman haa...

Nak dok sblh abg die jgk.. siap dgn botol susu milo kan..

Superman naik bas! happy!

Sape leader ni.. Oke, ni dari Ali Centre. Activities ni, menggabungkan 4 tadika Al-Fatih oke. ramai sgt!


Sweet jek tgk.. siap berpimpinan tangan. ni before race tu start.

Tadaa... Abg ni time jaga adek, jaga lah sgt kan.. time buli, die jgk.. huhuhu.. budak.. nk expect ape sgt.
Aktiviti die adalah Treasure Hunt. Ade 6 checkpoint. Setiap checkpoint ade la aktiviti yg dieorg kene buat by group, kemudian akan dpt satu kertas yg membuktikan kite berjaya di point tu.

Ade point tu, kene kopek kacang dan masukkan dlm cawan plastik. Masalahnye, budak2 kan, kopek2 makan.. kopek makan.. tak sudah2 la mengopeknye.. hahaha..

Tak bape pasti nape letak outdoor camp. xde camp pun. better dieorg terus letak nama treasure hunt. mmg kelam kabut sbb ni 1st time dieorg buat. tapi endingnye, alhamdulillah... berakhir dgn gembira dan penat yg amat!

Yg tak bestnye, kat sini lah kite jumpe, ade pulak teacher memekik n menjerit dgn kasar, dan aku engkau dgn budak lagi.. sampai kite pun terkejut sbb kasar sgt. bukan jerit memanggil budak tau, tp jerit marah dgn kasar.. ganas gitu. *sigh.. tapi sorg tu jela..


Pastu mandiiii..!! yg ni lah mcm heaven nye.

Faheem sorg bwk swimming suit. kih kih kih.. melalak tak nak naik..


Lps lunch yg lewat, lapo giler kot sbb penat, dieorg solat.

Tu imam nye.. siap ade yg tertido-tido tgh solat. sian sgt. panas n penat kan..

Group amie dpt no 5! okla kan dr 12 group. semua pun dpt adiah sbnrnye. pastu die punye baik, bagi kat adek pakai.

Kesimpulan.. tak nak ikut lagi.. dah la sarapan dekat kul 10.30.. tak dpt makan pun, 3 suap jek, mee habes. pastu makan tghari dlm kul 2 lebih.. lambat sgt.. menggigil perut kelaparan. huhuhu...

Balik pun dlm kul 3... apapun.. tgk2 budak2 happy bile semua dpt adiah.. yg plg happy, of course masa dieorg mandi kolam. semua menjerit riang ria gitu..

No comments:

Post a Comment

 
;