Tuesday, July 1, 2014

Cerita yg lepas

3 mggu yg straight busy dgn eksperimen.
Saje mmg kite pilih eksperimen, sbb nak touch2 gitu.
Mase master kite buat software, utk solar cell guna Silvaco, penat.

Eksperimen is better than software sahaja. huhuhu...
Tp terpulang, sbb ade org mmg minat software sahaja. Bagi dieorg senang.

Apapun yg penting, jgn berhenti. Buat, buat sampai dapat.
doa n tawakkal seiring gitu. hehehe...

Oh kite baru tau, sebelum ni ade baca, tp sbb x pernah terjadik kat diri sendirik..
Now baru percaya.
Sabtu lepas, kite terlampau stress.
Terlampau sehingga sakit kepala kuat yg mcm nk pecah.
First time rasa sakit yg mata terus mcm tak nampak. Sangat sakit.
Then, tiba2, esoknye mcm biase, nk pump susu, tak keluar!
Sikit pun x keluar.
Perah lama2 pun, dpt tak sampai 2 auns. Sedangkan biasenye kite boleh dpt 10 auns!

Beza sgt.
Rupenye. Ye.. Stress boleh mempengaruhi susu badan kite.
Sbb tak pernah se'stress' gitu.

Ini adlh hasil dari pagi sampai ke petang. Teruk sgt kan. Kelam kabut isnin n selasa aritu, kene balik awal sbb tak cukup susu. Kebetulan susu ebm baru habis. Sedangkan kebiasaan, kite dah boleh bawak at least 3 atau 4 botol penuh. huhuhu...
N utk pertama kali jgk kite faham ape itu fitnah siber.
biase la.. tu maknanye, Allah syg kat kite. Nak bg kite pahala banyak. Sabarla.

Oke. next. kite nak update sikit pasal shawl.. kite ade tambah polkadot.
tak kesahlah kan org nak kate ketinggalan zaman or whatever. bg kite ok jek. chantek jek.
n of course dah abes. so tgh hantar lagi utk jahit tepi. hehehe.. insyaallah siap arini ptg.
n kite paksa adik kite jdk model. x suke tgk muka sendirik jd model. huh.

Polkadot hitam putih

Ya ampunn.. yg ini mmg sgt chantek.  Material die berbeza dgn chiffon yg combination 2 colors tu. Chiffon jgk tp keras sikit jek, jd pakai, terus terletak n disebabkan die berat, jatuh terletak, xde kembang2 mcm singa gitu. Then, kite ade tambah color lain jgk utk polkadot.

Maafkan saya. Terlalu comel n montok utk tidak diletak di dlm blog mama. huhuhu.. mak kite kate, sebijik muka kite mase kecik! yeah! n sama besar. erk!
Oke. tgh tggu prof, utk tunjukkan results.
Pls... jgn disuruh repeat lagi.. 3 mggu kot repeat benda yg sama. huhuhu... nanges2...

2 comments:

monstorious wife said...

Haha akak suka programming lagi sbb mmg confirm akan jadi. X jadi pun kita buat bagi jadi. Dulu x suka jugak, la ni suka sbb code kalau x tau pun boleh search kat internet and apply kat research kita.
Lepas tu akak suka sbb boleh work from home sahajork.

arnie said...

Tula.. Kawan kite pun ckp die suke programming. Kite penat dah mase master. Last ni nk benda yg bole dipegang n disentuh. Tp confirm x bole work from home n kdg2 terpaksa la sampai malam kat lab. Huhuhu...

Post a Comment

 
;