Sunday, July 20, 2014

Ujian kemasukan ke sriti

Sabtu lepas.
Amie ade ujian kat SRITI, Bangi.
Sek. Ren. Integrasi Ilmuan.
Moto die best --> Membina generasi Al-Quran.

So far, kite cuma daftar amie kat sriti ngan sek rendah biase kat bukit mahkota.
tp besar harapan kite nk amie sekolah sriti since kite mmg nk die jd hafiz, penghafaz al-quran.

Ujian die, mmg nak gelak pun ade.
ramai budak2 tadika kan.. tak biase ade ujian.. samelah dgn arief.
soalan pun belum tentu tau baca. tp x semestinye dieorg tak tau jawab ye.
dieorg tau buat math, tp sbb tak tau nk letak jawapan kat mana.
ade tu, tau english tp xtau melayu. dan sebaliknye.
kejap2 dieorg tgk mak bapak masing2.. hahhahaa.. samelah mcm amie..
satu soklan tgk, satu soklan tgk. bukan xtau, tp die nk confirmkan jawapan.
adehhh ponat. sudahnye kite angguk2 jek dr tepi.

merangkumi semua subjek la.
abjad, bhs melayu, english, math, colors, jawi.

yuran die same je dgn tadika al-fatih skrg ni.
sampai kul 5ptg RM350.
mungkin kene tambah sikit utk transportation atau ot kalau amik lambat.
n tambah utk extra kelas mcm swimming, badminton n lain2..
pendaftaran dlm RM1.3k++..
kite ckp kat papa, lek ar papa, itulah kegunaan hitachi bg bonus byk2.. ribu riban kann..
utk anak2.. bukan disimpan semata2.. hehhehehe...

tp kite takde mslh utk amik die.
hantar pagi, kite nk suh papa lah.
sian jgk.. sbb die nk cepat g keje. takut lambat kalau hantar anak.
dats y biase pegi amik anak, biase mmg tugas kite.
tp kebiasaan bab anak2 mmg semua kat kite la kan..
itu yg semua anak2 melekat kat mama. *sighh.. ponat tau!

ade jek sekolah lain mcm al-amin, abim..
tp expectations dieorg tggi, so kite taknak amie stress..
lagipun kite tau tahap amie tu mcm mana.
kuat bermain.
membaca pun merangkak lg.
english pun baru nk start membaca sbb tadika ni, nk pastikan anak ok dgn melayu, baru start english.
takpe. ade beberapa bulan lagi nk kejar utk darjah satu.

mama cuba yg terbaik utk tunjukkan jalan yg terbaik n termampu..

semoga al-quran dpt selamatkan anak mama dunia n akhirat.
semoga menjadi anak yg soleh dan penghafaz al-quran.
ya Allah, berilah anakku, kebijaksanaan dan kuat daya ingatan..
supaya mudah die menghafaz kitab-Mu.
berilah die kefahaman yg tinggi seperti namanya arief fahmi, agar die mudah memahami agama-Mu.
aminnn...

Masih lg sgt aktif. Budak bijak n bertuah kan, mmg special la sikit. kesabaran mama pun mmg kene sgt hebat! huhuhu... Terer makan pakai chopstick. grilled salmon adlh makanan kegemaran. selain itu, sgt cerewet. *haishh..
mama sayang arief fahmi. syg jgk faheem n fateha. (^_^)v

**Dapat message amie dpt ke sriti. So, byr pendaftaran rm1380 sebelum 30 ogos ni.
**Kite aim sriti ni, sbb dpt byk recommendation dr kawan2 kite, lecturer2 UPM, tempat keje kite dulu, dieorg kate anak die ok n bagus kat sini. n dieorg terima budak sgt aktif mcm amie, itu yg penting. sbb byk sekolah, xnak budak gini. huhuhu...

kbai.

3 comments:

didil said...

lame tak bukak blog rupenye kak arni dah tambah sorang dah. girl plak tu. congrats eh!!! cute sgt!

arnie said...

didil... lama sungguh menyepi.. haah.. dah tiga org sudaa.. hehehe..

Azlin Zain said...

Salam peekenalan. Sy bru nk register kan ank2 di SRITI Bestari. Next Year 1st Batch. Ada perkmbangan positive x ygsis nk share spjg 1 thn lebih Amie d SRITI

Post a Comment

 
;